Неделя, 12 Май 2024, 06:37

Десетокласничките от ПМГ Габриела, Димитрина и Диляна участват в конкурс за късометражен филм

19 Май 2014, 10:44
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3837 14


Десетокласничките Габриела Георгиева, Димитрина Миладинова и Диляна Симеонова от Трудовец са тазгодишните участнички от ПМГ ”Акад.проф.д-р Асен Златаров” Ботевград във втория национален конкурс за младежки късометражни филми. Конкурсът се организира от Център за образователни инициативи с изключителната подкрепа на фондация „Америка за България”. В конкурса тази година се участва с кратък видеоклип на тема „Изборът е...“, който не трябва да бъде по-дълъг от 3 мин (180 секунди).
 
Нашето трио участва със заглавие „Изборът да вярваш, че можеш да летиш високо”. В главната роля на видеото е Габриела Георгиева, която изпълнява ролята на момиче, превърнало се в преуспяващ дизайнер. Второстепенната роля е поверена на Димитрина Миладинова, която виждаме като Ангел. Песента, на която са заложили гимназистките е “Read All About it” на Emeli Sande. В изработването на късометражния филм са участвали и трите момичета. Режисьор и сценарист е Диляна Симеонова, а Димитрина Миладинова е помощник-сценарист, монтажист и оператор. Кадрите са заснети в  Трудовец. Рисунките, използвани във видеото са на Денис и Димитрина. Момичетата се идентифицират под името TRIPLE CROWN, както във филмчето, така и сред съучениците си.
 
Крайният срок на конкурса наближава - 24 май. Участие могат да вземат ученици от 13 го 19 години. Основна цел на проекта е да въвлече тийнейджърите в света на възрастните и в гражданствеността по позитивен начин. Всеки участник има възможността да използва своята креативност в създаването на кратък видеоклип с с положително послание, без ограничение на изразните средства.
 
Изключително изискване на Конкурса е всеки видеоклип да бъде позитивен. Позитивни са всички клипове, които не съдържат: никакви отрицателни (негативни) послания; никаква визуализация на каквото и да било насилие, употреба на наркотици, алкохол, опиати или други забранени субстанции; никакви политически лозунги; никакви форми на „реч на омразата“ (hate speech) по отношение на етническа, верска, политическа, сексуална, расова, възрастова или  полова принадлежност.
Има два вида награди: награди на Журито и награда на Публиката.  Журито ще бъде съставено от хора, чиято професия има пряка връзка с киното и театъра, с образованието или са част от участващите в Проекта организации.
 
Наградите са - DSLR-камера, лаптоп, GO Pro камера, 3 смартфона, пропуски за пълен достъп до Фестивала за независимо американско кино "SoIndependent" в края на октомври (включително до семинарите с известни американски кинаджии), пропуски за всички представления на Младежки театър "Николай Бинев"!
10 души ще са щастливчите, които ще спечелят наградите, след преценката на Журито. Един ще вземе наградата на публиката - този, който спечели най-много гласове с познатия син палец, който е под всеки клип на сайта - http://www.reporteen.bg/node/238.

Гласувайте за да помогнем на момичетата да успеят. - http://www.reporteen.bg/node/238

Източник: balkanec.bg

Коментари (14)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (234)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete