Неделя, 22 Май 2022, 14:40

Деца от ДГ "Слънчице" посетиха СУ "Хр.Ясенов"

13 Май, 14:39
(2) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 229 0


Децата от IV група „Пчеличка“, г-жа Златарева, директор на ДГ „Слънчице“- гр. Етрополе, учителките на групата г-жа Верка Нинова и г-жа Красимира Кънчева, леля Сиси посетиха СУ „Христо Ясенов“ – гр. Етрополе и се срещнаха със г-жа Мария Стоянова - зам.- директор, с учениците от 1.а клас и с техните учители г-жа Ваня Колева и г-жица Василена Спасова.
Слънчевото настроение на децата се предаде на всички граждани, които ги срещнаха по пътя от градината до училище. Бъдещите първокласници поздравява хората и пееха песнички.
Децата от 1. а клас посрещнаха гостите пред училището и заедно влязоха вътре, като всяко дете от група „ Пчеличка“ беше хванато за ръка от ученик. Малчуганите седнаха на чиновете на каките и батковците, а те от своя страна им изпяха песнички и рецитираха стихчета.
Децата от ДГ „Слънчице“- гр. Етрополе подариха нарисуваните с много желание рисунки, които бяха приготвили за учениците, а те им дадоха картички, изработени специално за тях и надписани с имената им.
След това заедно рисуваха картини, които малките „пчелички“ занесоха вкъщи на родителите си за спомен от този прекрасен и изпълнен с емоции ден. Работата в екип даде своя резултат, като някои от родителите споделиха с учителките, че децата им вече имат нови приятели.
Децата от група „Пчеличка“ се срещнаха и с г-жа Миглена Сиракова, представител на Детска педагогическа стая. Тя им зададе въпроси по безопасност на движението по пътищата, а те показаха отлични теоретични и практически знания за това, как и къде трябва да се движат на пътното платно - от вътрешната страна на тротоара и далече от бордюра, да пресичат кръстовище със и без светофарна уредба, да спазват социални норми за лична и колективна безопасност на автобусната спирка и при придвижване с велосипед, с лек автомобил, да подбират безопасен път от дома до детската градина, да спазват те и родителите им правилата за безопасност, като слагат предпазните колани и т.н.
Благодарим за поканата на г-жа Манчева, директор на СУ „Христо Ясенов“- гр. Етрополе!


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (23)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (23)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (284)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (726)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (48)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (38)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (167)
70% Complete