Събота, 18 Май 2024, 15:09

Деца от Община Етрополе се върнаха с куп награди от конкурса "Здраве от извора" в Ямбол

10 Април 2016, 19:16
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 906 0


Определиха финалистите от конкурса „Здраве от извора“ на Читалище „Умение - 2003“ – Ямбол, съобщиха от читалището. Авторът на детски приказки и стихове за деца Петя Александрова, Красимир Стойчев, майстор-фотограф и майстор „медийна техника и дизайн“ и Диана Йорданова, позната в България и чужбина като един от художниците – „Певци на Тунджа“, участник в многобройни самостоятелни и групови изложби с доброволен труд оцениха получените общо 124 творби на ученици от страната за конкурса за рисунка, есе, разказ, стихотворение и фотография на тема „Здраве от извора“. Конкурсът бе обявен по повод Световния ден на водата и се организира в рамките на проект „Здраве от извора“, който се реализира по програма „Съгради промяна“ на фондация „ЕкоОбщност“ с финансовото съдействие на фондация „Чарлз Стюарт Мот“. Както и при предходните конкурси на Читалище „Умение - 2003“, така и сега, никой от оценяващите не знаеше кои са останалите членове на журито. Не знаеха кои са наградените от предходните конкурси участници и кой ги е оценявал. Затова организаторите на конкурса са им изключително благодарни, че изключително стриктно се придържаха към регламента на конкурса. „Не убивайте детското в децата!“ е категоричната препоръка на Петя Александрова към родителите и учителите, чиито мисли прозираха в литературните творби.

В раздел „Рисунка“ І възрастова група: от 7 до 11 години първа награда - Александра Цветкова (8 г.) от Плевен; втора награда - Лусияна Николаева Димитрова (10 г.) от Етрополе; трета награда - Валери Михалев Динков - ОУ „Хр. Ботев“ - село Лопян, Община Етрополе и Исус Русков Ангелов (10 г.) от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - село Дражево, Община Тунджа. Поощрителните награди са за Юлиан Асенов Момов (10 г.) от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - село Дражево, Община Тунджа; Диляна Здравкова Белчинска (9 г.) от ОУ „Хр. Ботев“ - с. Лопян, Община Етрополе; Илия Николаев Ракитов (9 г.) от ОУ „Хр. Ботев“ - с. Лопян, Община Етрополе.

Наградите на лауреатите от всички конкурси по проект „Здраве от извора“ ще бъдат връчени на 22 април, когато Читалище „Умение - 2003“ организира Форум-театър, посветен на Деня на Земята.

Източник: Агенция Фокус

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete