Петък, 17 Май 2024, 12:24

Децата от ДГ „Радост” се включиха активно в мероприятията за Световния ден на рециклирането

16 Март 2021, 20:26
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1181 0


Детска градина „Радост” Драгоман посвети редица мероприятия на Световния ден на рециклирането - 18 март. Те бяха с цел децата да се приобщят към движението за разделно събиране на отпадъци в детското заведение и в дома си, да участват активно в опазването, почистването и облагородяването на екстериора в детската градина и да вземат участие в екологичния практикум „От нищо – нещо“ за изработване на изделия от отпадъчни материали – използвани пластмасови чашки и картонени кутии.

В подготвителна група децата гледаха детски образователни филмчета – „Да пазим Земята чиста“ и „Приказка за рециклирането“. От тях научиха любопитни факти за рециклирането на отпадъците, като това, че чрез него се намалява замърсяването на въздуха, спестява се енергия, спасяват се горите и водните пространства и техните диви обитатели.

Децата активно и с много хъс се включиха в пролетното почистване на прилежащата към групите части от двора на градината.

С изработените от тях превозни средства от картонени кутии бе направен макет на улично кръстовище, а кошничките от пластмасови чашки бяха отлично допълнение към елегантните саксийки за подаръци на майките за 8-ми март. Във втора група децата изработиха пролетни дръвчета от рула от тоалетна хартия. В трета група децата разиграха сценка за разделно събиране на отпадъците, изработиха интересни композиции от отпадъчни материали.

Всички инициативи са част от проекта „Партньорство за красива и чиста България” част от дългосрочната програма „Място България”. Координатор на инициативата в България е сдружение „БГ Бъди активен”.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete