Сряда, 1 Май 2024, 01:33

Детската писателка Катя Антонова ще гостува на „Алея на книгата" в Ботевград

18 Април, 09:41
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 328 0


Катя Антонова е вторият автор, който ще бъде гост на дебютното издание на „Алея на книгата" в Ботевград. То ще се състои от 10 до 12 май, като мястото на провеждане ще бъде в пространството между Часовниковата кула, НЧ "Христо Ботев 1884" и Община Ботевград.

Преди нейното участие, организаторите са подготвили и изненади за малките читатели. Те обаче ще бъдат обявени допълнително, заедно с цялата програма на събитието.

Катя Антонова е автор на едни от най-популярните книги за деца: поредицата с приключенията на феята от захарницата - Ванилия, "Рибка", "Двете кралства - разкази за гласовете на щастието", "Какво значи да си силен", "Какво значи да си красива", "Какво значи да си богат" и други.

Катя Антонова е родена в София през 1982 година. През целия си професионален живот се занимава с писане. През 2013 година, заедно с Милен Антиохов и Евгения Николова, основава издателство „Рибка" – алтернативно за онзи момент издателство за детски книги. Благодарение на съвместната им работа, в България се появяват книги на едни от най-талантливите съвременни автори от света: Оливър Джефърс, Ребека Дотремер, Джон Класен и други.

Стремежът на Катя Антонова е да предложи на българските деца интересни, забавни и смислени книги с артистични илюстрации и перфектно оформление. Книги, които провокират любопитство, носят удоволствие и карат децата да обикват четенето.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (194)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete