Понеделник, 6 Май 2024, 05:16

Детско полицейско управление в Своге

18 Май 2016, 12:58
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1756 1


Ученици от ОУ „Иван Вазов” станаха членове на Детско полицейско управление. Децата положиха тържествена клетва да служат на реда в обществото, да съдействат на органите на полицията, да работят за просперитета и доверието в институциите на Република България, за да бъде постигнат нов свят на сигурност и спокойствие.

Доброволците обещаха да уважават и защитават човешкото достойнство и права, да познават и спазват закона, да се противопоставят на нарушенията, да се грижат за своята безопасност и тази на другите, да носят отговорност за своите действия и бездействия, да развиват уменията си, да овладяват гнева и страха, да бъдат вежливи и добронамерени, да не отминават зов за помощ и винаги да бъдат готови да помагат на хора в беда.

Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, създадена със заповед на главния секретар на МВР гл. комисар Георги Костов.
Заложените теми и методически указания са внимателно разработени от групата, в която участват представители на МВР, МОН, МП, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българския туристически съюз.

Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; на долекарска помощ; здраве, етика и право и други, децата да получат съответните умения.

В обучителния процес ще участват служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Криминална полиция“, психолози от психологическите лаборатории на МВР, експерти от БЧК, БТС и други партньори в съответните градове. За реализирането на съвместната дейност предстои подписване на Споразумение за изпълнение на програмата, която остава отворена и за нови идеи. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: аз 18 Май, 20:20

    "Участници " ? Още от първата дума личи колко сте зле . Срам !

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete