Неделя, 5 Май 2024, 18:18

Дежурни детски градини през лятото

24 Юни 2015, 15:10
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3181 15


През летния сезон детските градини на територията на община Ботевград ще работят с намален капацитет. Става въпрос за месеците юли и август. Заповед на кмета определя през юли да се сформират сборни групи, а през август ще затворят врати почти всички детски заведения на територията на общината. Заповедта е издадена след направено проучване сред родителите. Децата, за които родителите не могат да се грижат през целия август, могат да бъдат записани в т.нар. „летни групи” в дежурните детски градини. Тази година дежурна ще бъде ЦДГ „Славейче”, а при необходимост ще бъде сформирана сборна група и в ОДЗ „Кокиче”. "За да бъдат записани децата в дежурната детска градина, е необходимо родителите да подадат молба в детската градина, която детето посещава в момента."- обясниха за balkanec.bg от общинска администрация Ботевград.
Детска градина „Детелина” с.Врачеш ще работи със сборни групи през цялото лято. Останалите детски заведения в селата Трудовец, Скравена, Литаково и Новачене, няма да работят през август.

Източник: balkanec.bg

Коментари (15)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Юни, 16:13

    Заповедта е издадена след направено проучване сред родителите. :lol: :roll:
    Проучването от страна на персонала в детските градини се състои в следното: Нека някоя баба да ви гледа детето, защото ние вече сме сборни групи, а след това ще почива цялата детска градина. :x
    И така до следващото лято. Коментарът е излишен.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 24 Юни, 20:10

    Da napraviat prouchvane otnovo,niama koi da ni gleda detcata tceliat Avgust.Tova e bezumie......

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 24 Юни, 20:21

    От майка минала по този път:Мили родители направете си организация по между си.Една седмица една майка гледа три дечица,следващата другата гледа и така.Месецът ще мине,децата си играят.Така и отсъствието от службата е безболезнено.Така се преодолява по-лесно това безумие за нас родителите.Август винаги сме в безисходица.Да са ни живи и здрави!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 25 Юни, 07:54

    Заповедта на Кмета е за сборни групи юли и август, а защо сборните групи се сформираха от юни?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 25 Юни, 10:42

    За да могат учителките да си ползват отпуските.

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: 11111111111 25 Юни, 11:29

    Не е нормално това положение - какви са тези огромни отпуски... Трябва принципно да се разгледа този въпрос....60 работни дни отпуск.... какво толкова са изморени..... работят половин ден....че и толкова много отпуски...... :x

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 25 Юни, 12:05

    Знаете ли как се работи с 20 деца? Никак не е лесно. Затова отпуските са дълги, за да се възстанови човек. Иначе го отнасят децата. За жалост. С нервни и изморени учителки.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: анонимен 25 Юни, 15:37

    60 дни имат само учителите а техническия персонал е със 20 дни и е задължен да си вземе отпуската през август другите месеци неможе защото се свършват

  • Отговори (1) (0)
    9. добавен от: Анонимен 25 Юни, 20:00

    Да минават след отпуск госпожите на психотест!Да видим тогава,как се възтановяват? Млади кадри,чакащи на прага на градините има.Болни са мозъците на персоналите от амбиция за незаменимост!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 25 Юни, 22:20

    Като се гледат така лесно деца -6 ,защо не си ги гледате?Всички работещи имат 20 дни отпуска,ето го месец август.За това време само не работят градините,а това лято има дежурна градина.Но то ако зависи от вас и през почивните дни ще ги водите,защото не може да ги изтърпите-големи претенции ,няма що.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (215)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete