Неделя, 8 Септември 2024, 02:53

„Ди Пресе": Немърливостта на София улесни атентаторите в Бургас

21 Юли 2012, 15:03
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 2040 0



София определено е улеснила терористите при атентата, а летището в Бургас е „идеалната" цел за терористично нападение, пише в анализ на австрийското издание „Ди Пресе".
Според анализа бомбеният атентат срещу израелските туристи в Бургас пасва идеално в една смъртоносна схема.
Летището в Бургас е „идеална" цел за терористично нападение – класическо слабо място, пише още „Ди Пресе", цитирано от БГНЕС.
Изданието пояснява, че в летните месеци бургаското летище е препълнено с туристи.
„Дипломати, политици или бизнесмени се срещат рядко. Това летище не е място, което при класическа оценка на риска би било наречено „застрашено" – следователно мерките за сигурност са на съответното ниво. Точно поради това бургаското летище е изключително удобно за терористите: там могат да се нанесат големи поражения. В този смисъл последният удар напълно пасва в тази смъртоносна схема", коментира австрийската медия.
„Извършването на атентата най-вероятно е било улеснено допълнително от немарливостта на властите. Има сведения, че София не се е отнесла достатъчно сериозно към предупрежденията, получени от израелска страна. И в това отношение не помагат никакви уверения постфактум, като това на министъра на икономиката Делян Добрев, че израелските туристи можели да се чувстват сигурни в България", се казва още в анализа.
Според изданието доверието е разклатено и това не е добре за балканската държава, която през тази година очаква към 150 000 израелски туристи.
Ако България иска да запази имиджа си на не само евтина, но и сигурна дестинация, трябва максимално бързо да разкрие пропуските в системата си за сигурност, посочва още „Ди Пресе".

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete