Събота, 4 Май 2024, 23:50

Диана Йорданова представи стихосбирката си „До Изгрева“

5 Октомври 2017, 11:20
(1) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1395 1


В залата на общинската библиотека в град Елин Пелин беше представена първата стихосбирка с любовна лирика, озаглавена „До изгрева” на поетесата Диана Йорданова. Събитието беше посветено на Международния ден на поезията и музиката - 1 октомври. На премиерата присъстваха заместник-кмета Стоян Стоянов, професор Симеон Янев – писател и литературовед, писателят Кирил Назъров - редактор на стихосбирката, членове на литературен клуб „Димчо Дебелянов“ и приятели на художественото слово.
На събитието присъстваха и гости от Сърбия, които взеха участие в програмата. София Стаич и Данило Тонич от Музикалната академия в гр. Ниш, родом от Мерушина, които са носители на много международни музикални награди. Водещата на поетичната вечер - Виолета Гацева приветства гостите и благодари за уважението и подкрепа към творческия труд на авторката и организаторите. Тя изказа признателност към Община Елин Пелин в лицето на доц. Ивайло Симеонов – кмет на Община Елин Пелин за финансовата помощ при издаването на книгата и към председателя на литературен клуб „Димчо Дебелянов” - Кирил Назъров, който е редактор на изданието. „Много се гордея, че е наследила от мен любовта и усета към художествената литература и творческото писане. Винаги съм смятала хората, занимаващи се с изкуство, за докоснати от Бога.“ – каза Виолета Гацева, която освен водеща на събитието и личност, отдала целия си живот на книгите е и майка на поетесата. Израснала в библиотеката, Диана Йорданова от малка е помагала в работата на майка си като библиотекар и обиква чудния свят на книгите.
След музикална пауза с изпълнения на София Стаич, самата поетеса направи рецитал от публикуваните в книгата стихотворения и нови произведения, които се надяваме да влязат в нова стихосбирка. За финал младите музиканти от Сърбия получиха подаръци и цветя за музикалните си изпълнения и признателност за това, че са изминали толкова много километри, за да гостуват на премиерата на „До изгрева“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Лилия Ночева 6 Октомври, 17:07

    Поздравления за младата поетеса! Пожелавам й много творчески успехи и вдъхновението й да на спира!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete