Неделя, 5 Май 2024, 04:21

Димитър Делчев: Ако се докажат злоупотребите на кмета на Ботевград, той няма право да се кандидатира отново

15 Април 2015, 15:00
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2347 18


Пресконференция с местните медии проведе днес от 15.00 ч народният представител Димитър Делчев, секретар на Реформаторския блок и член на правната и вътрешната комисии в 43-то НС. Поводът е  внесено от него запитване в деловодството на парламента към министъра на вътрешните работи и вицепремиер Румяна Бъчварова за разследвания на МВР срещу кмета на Ботевград. До този момент отговор няма.

В питането си Делчев се интересува:
 - Има ли образувани проверки на Икономическа полиция за съмнителни сделки с обществено имущество в Ботевград, както и колко са досъдебните производства, водени от МВР, по които има разследване срещу кмета Георги Георгиев.
- Привличан ли е кметът на Община Ботевград към административна отговорност с издаване на наказателно постановление.

В мотивите си народният представител казва още, че от години има информация, че кметът Георгиев ощетява Община Ботевград чрез продажба на общински имоти, които, чрез система от сделки, в крайна сметка стават собственост на негови роднини. В одитния доклад на Сметната палата от декември миналата година има констатирани несъответствия за над 14 млн лв., подписвани договори без провеждане на обществени поръчки, както и незаконно проведени поръчки, подчертава също Делчев.
 
Целта на посещението в Ботевград днес са сигнали от граждани срещу кмета Георгиев, както и започнатите проверки от прокуратурата срещу него. По късно на деня Делчев ще се срещне със симпатизанти на Реформаторски блок и на "България на гражданите", след което ще посети и Етрополе.
 
”Мен ме интересува дали са взети в предвид от прокуратурата данните от Сметната палата, които са от една притурка, с което се вижда, че са омаловажени твърдените деяния на вашия кмет, което от наша гледна точка не е правилно. Ако наистина се окаже, че е имало злоупотреби по европрограми, злоупотреби с общинско имущество, възпрепятстване на правосъдието, злоупотреба с власт и измами, това е много показателно”, каза Делчев. Според него в някои твърдения от тях Реформаторски блок намира конкретни състави от Наказателния кодекс. „Измама е например като твърдиш в документацията, че трябва да се положи специална настилка на баскетболно игрище, а се залива с обикновен асфалт и се усвояват незаконно едни пари от този европроект. Също така да има 4 км до разстоянието от което се товари и се разтоварват скални маси, а всъщност реалното разстояние да се окаже 500 метра от Регионалното депо, също е въпрос, с който трябва да се отнесе до прокуратурата.”, категоричен бе депутатът. По думите  му, ако се докажат тези злоупотреби, компетентните органи трябва да предприемат действия.

Според Делчев някои от сигналите висят в деловодството на Прокуратурата без да се действа по тях, нито от страна на органите на реда, нито от страна на прокуратурата вече повече от година и половина. „Ако се докажат злоупотребите, г-н Георгиев няма моралното и законното право да се кандидатира отново за следващ мандат. Защото никой не стои над закона, и законът трябва да важи за всички. Ако няма злоупотреби, името на човека трябва да бъде изчистено”, посочи народният представител. По думите му и самият Георгиев има интерес органите на реда да проведат своите разследвания абсолютно необезпокоявани.
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (18)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Април, 15:15

    Е те това "ако" ме притеснява - накрая ще стане едно голямо Ако....както винаги става.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Април, 15:28

    Наглия аидук ще сложи мигача и па ще краде.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Април, 15:48

    ДОКАЗАНО Е ЧЕ Е МОШЕННИК И ПРЕКРАЧИ ГРАНИЦАТА ,НЕ САМО ЧЕ НЯМА ДА Е КМЕТ АМИ И В ЗАТВОРААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА,ЗАЩО ГО ЖАЛИТЕ :!: :!:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Април, 15:54

    Полека лека Навачанския олигофрен се запътва към килията,мама му деееба нагла

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 15 Април, 16:02

    ама това не е достатъчно бе хора..
    той пак ще намери начин наглеца да си краде

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 15 Април, 16:06

    Моят въпрос е към Гавалюгов, Филипов, Якимов, Златева, Горгачева, какво направихте Вие за Ботевград и гражданите? Моля отговорете коректно на хората за да се разбере какви хора сте.

    Ако бъркам, то се извинявам, но моят отговор е ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.

    Ако някои от Вас стане кмет на Ботевград, то открито заявявам, че тогава няма да има нищо и това което е направено ще бъде разпродадено. Ще се оправдавате за Вашите неудачи с Георги Георгиев.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 15 Април, 16:07

    митко, тия работи ги кажи и от трибуната на народното събрание, та белким хванат декиж, та да се засрами прокуратурата и гл. прокурор от бездействието на своите служители или има политически чадър.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 15 Април, 17:49

    То кмета "прави" някакви неща за да краде - както той, така и кръгчето от приближените му фирмички. А и какво толкова е направил? Няколко PR акции с раздаване на помощи, некачествено строителство, 10 откраднати милиона от депото...

    Че то ако всяко нещо, което прави кмета излиза по 10,5млн, 10 от които са за него, а ние го хвалим "че прави нещо", то докъде ще стигнем?!

    Разум имате ли?

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 15 Април, 22:04

    Към 6 Ти подставеното човеченце какво направи, та питаш Златева,Горгачева Гавалюгов, Якимов и Филипов. Всеки един от тях е допринесъл малко или много. Аман от такива драдкачи като теб.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: САШКО 15 Април, 22:31

    ЗДРАВЕЙТЕ, ИНТЕРЕСНИ КОМЕНТАРИ ПИШЕТЕ. ОБАЧЕ, ПРИЗНАЙТЕ СИ, ГЕОРГИЕВ Е НАПРАВИЛ МНОГО ЗА ХОРАТА, ЗА ВСИЧКИ И ЗА БИЗНЕСА И ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, ЗА ДЕЦАТА НИ, ЗА КОГО ЛИ НЕ, БОТЕВГРАД Е СТРАХОТЕН ГРАД ЗА ЖИВЕЕНЕ, НЕ ГО ЗАЩИТАВАМ. АЗ, РАБОТЯ ОТ 5 ГОДИНИ В ГРАД БОТЕВГРАД, ВИЖДАМ ВСЯКА ГОДИНА, РАСТЕ НО НЕ СТАРЕЕ ГРАДЪТ НА РАЗВИТАТА ИКОНОМИКА. РАЗБИРАМ И ВАС, СЕГА ЗЛОБЕЕТЕ, БЕСНЕЕТЕ, НОРМАЛНО, ЧОВЕЩИНА Е, АМА ПРЕКАЛИХТЕ. НЕ МИСЛЕТЕ ЗА ВАШИЯ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС, МИСЛЕТЕ ЗА НАС, ХОРАТА, КОИТО СЕ ТРУДИМ ОТ СУТРИН ДО ЗДРАЧ, ЗА ДА ПРИЖИВЕЕМ, НЯКАК СИ ПО-ДОБРЕ. БЪДЕТЕ СМИРЕНИ, МЪДРИ И СЕЙТЕ ДОБРОТА, ПРОЛЕТ Е!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete