Неделя, 19 Май 2024, 15:18

Димитър Делчев от Реформаторите пита вицепремиера Бъчварова за разследвания на МВР срещу кмета на Ботевград

8 Април 2015, 12:16
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1473 7


Димитър Делчев, секретар на Реформаторския блок и член на правната и вътрешната комисии в 43-то НС, внесе в деловодството на парламента въпрос към министъра на вътрешните работи и вицепремиер Румяна Бъчварова за разследвания на МВР срещу кмета на Ботевград.
Делчев пита дали има образувани проверки на Икономическа полиция за съмнителни сделки с обществено имущество в Ботевград, както и колко са досъдебните производства, водени от МВР, по които има разследване срещу кмета Георги Георгиев. Привличан ли е кметът на Община Ботевград към административна отговорност с издаване на наказателно постановление, пита още народният представител.
 
Получавам множество сигнали от граждани за съмнения за злоупотреби при управлението на Общината, затова бих искал министър Бъчварова да даде информация за разследванията и досъдебните производства срещу г-н Георгиев, коментира Делчев.
 
В мотивите си народният представител посочва, че от години има информация, че кметът Георгиев ощетява Община Ботевград чрез продажба на общински имоти, които, чрез система от сделки, в крайна сметка стават собственост на негови роднини.
 
В одитния доклад на Сметната палата от декември миналата година има констатирани несъответствия за над 14 млн лв., подписвани договори без провеждане на обществени поръчки, както и незаконно проведени поръчки, подчертава също Делчев.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Април, 12:41

    Питайте човека си работи за изборите а вие си чоплете езиците

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Април, 12:56

    Най-после някой от нашата партия да се сети.
    Г-н Делчев, разчитаме на Вас този наглец най-после да си получи заслуженото.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 8 Април, 15:02

    Г-н Делчев, освен да питате министъра на МВР, питайте и главния прокурор, защо неговите подчинени кикакви ги няма в нашата община.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 8 Април, 18:42

    Новият рефрен на платените клакьори на Тулата - всички са маскари. Престъпникът от Новачене краде, ама ако има друг кмет, и той ще краде. Ерго - да си стои тоя сега!
    Бати елементарните тези. Прости, кухи и фалшиви. Като фалшивия герой Гошко :D

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: той 9 Април, 06:22

    Какво подарихте за рождения ден на човека от който зависи почти всичко Цветан Цветанов?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Не разчитайте на Боко ! 9 Април, 07:38

    Не разчитайте на ръководството на ГЕРБ в борбата срещу мафиотизиралия се кмет . Вече над 3 месеца в пресата, включително в централни медии , се изнасят факти за корупцията в общината и най-вече тази на Г.Георгиев. Мълчи областният координатор на ГЕРБ и което е по-лошо - мълчат Боко и Ц.Цветанов. Това означава,че ръководството на тази партия и новаченският сатрап са свързани в един възел, който може и трябва да бъде разкъсан от външни на тази партия депутати - като напр. К.Нинова и Д.Добрев. Иначе, да се разчита на помощ от ББ и ЦЦ , е все едно да получиш от умрял писмо. Етрополци излезоха по-големи радикали от нас: миналата година, когато беше свален кабинета Боко-1, те теглиха шута на ГЕРБ. Върна се Боко с кабинет Боко-2 и Е.Димитров-Ротманса отново започва да се появява на общински мероприятия. Това означава,че Боко играе заедно (комбина) с посочените мафиоти и корумпирани хора...Направете си изводите и друг път не гласувайте за ГЕРБ, т.е. за Боко Гошето от Новачене.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 2 15 Април, 10:24

    Реформатори,уж мразите Тулата и Герб, а издигате кандидатурата на дългогодишните му "марионетки" като литаковския кмет Даниел Дилов за предстоящите местни избори 2015... ?!? Пребоядисахте се за пореден път...Всички стари кадри на БКП.......Цветовете ви за пореден път се омешиха...Защо не издигнахте лице с чисто минало за кмет на Литаково...ами издигнахте кандидатурата на дългогодишен кмет,който изцяло е оплетен в далаверите на Тулата....?!?? А ще ми говорите за чисто и свято бъдеще.....Вие не сте никакви реформатори,а слугинажи на Тулата и компания,както и на Герб !!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (252)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete