Понеделник, 29 Април 2024, 17:49

Димитър Евстатиев откри шестата си поред изложба

27 Септември 2014, 13:32
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2210 1


„Салон на изкуствата” в Исторически музей Ботевград събра десетки граждани-ценители на изкуството на известния Ботевградски художник Димитър Евстатиев за откриването на неговата шеста поредна изложба. Поводът е неговият рожден ден, не пропусна да отбележи домакинът - директорката на музея, г-жа Тодорка Коцева. Тя припомни на всички присъстващи гости на събитието, че Евстатиев е единственият самоук художник, допуснат през месец април 2014 г. до регионалната изложба-конкурс от четвъртото издание на „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика”, където участва с картината си „Сватба” в категория живопис. „Този конкурс се смята за най-висшия форум-преглед между арт средите. Днешната изложба е първата негова, която ни кара да погледнем по-отблизо върху детайла на самата рисунка. Тази изложба показва начина на поставяне на портрет”, каза в заключение Тодорка Коцева.
 
Общо 27 портрети на известни и не толкова познати личности са получили художествено изображение върху картините. Сред тях са образите на съпругата му, актьорът Симеон Владов, Иван Колев - бивш селекционер на БК'Балкан", както и двамата национални герои Васил Левски и Христо Ботев. В тях художникът е използвал всички техники, характерни за живопистта - графит, сангин, въглен, сух пастел, акварел, акрил, масло. Има илюстрации към детски приказки - Настрадин Ходжа в типичната илюстрация с магарето. Любимата на автора картина е автопортрет, която той е нарисувал в рамките на 6 месеца.

След откриване на изложбата, рожденикът получи поздравления от приятели, почитатели и близки. Днес той става на 48 години. Музикален поздрав към гостите отправиха трио „Приятели”.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Септември, 05:32

    Прекрасна изложба! Препоръчвам я на всички, които обичат красотата. ЧРД на художника и пожелания за вдъхновение в бъдещето!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete