Неделя, 5 Май 2024, 20:00

Димитър Методиев: "Питейната вода в Ботевград не е пречиствана от години"

20 Ноември 2014, 12:49
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2212 9


Питейната вода в Ботевград може би не се пречиства от години. Това скандално разкритие направи изпълнителният директор на "Напоителни системи" Димитър Методиев.

По думите на Методиев от години ВиК в Ботевград се е вързало към системата на "Напоителни системи" и така точи вода. Дали това означава, че със сигурност водата на града не се пречиства, Методиев буквално отговори: "Може шефът на ВиК да е намерил начин да построи пречиствателна станция, за която аз не знам".

Шефът на "Напоителни системи" добави, че проблемът не е нещо ново за сектора - той седял от години, но никоя отговорна институция не обръщала внимание. На въпрос има ли други такива случаи в България, Методиев отговори, че "Напоителни системи" няма такава информация.

Скандалното изявление накара председателя на ДКЕВР Светла Тодорова да обещае, че Комисията ще провери случая. Репортери на actualno.com са потърсили и позицията на ВиК Ботевград, но на посочените на сайта на дружеството  телефони не отговаря никой към момента. Шеф на дружвството е г-н Радослав Василев Наков.

Състоянието на "Напоителни системи" Методиев кометира по следния начин:

Дружеството не е в цветуща форма, призна още Методиев. Дълговете са 24 млн. лева, а служителите не са получавали заплати от август насам. Тепърва трябва да им бъде изплатено възнаграждението за септември, като надеждите са това да стане до края на този месец.

На въпрос има ли "Напоителни системи" сметки в Корпоративна търговска банка, Методиев отговори, че няма. "Но сметките ни без това са запорирани, нищо че са в други банки".



Източник: actualno.com

Коментари (9)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Ноември, 13:18

    Шеф на дружвството е г-н Радослав Василев Наков- ма какъв шеф бре-изтривалка.
    Неговият наставник, той да отговаря по точно да бъде разследван.Не е тайна приключилата преписка за охранителната зона на язовир Бебреш, когато Георгиев беше шеф на ВиК. От месеци водата в Ботевград е тиня, а водоподаването е под всякъква критика. Постоянните аварии са ежедневие. Хората чакат в малките часове на денонощието да се изкъпят и изперат. Прави пречиствателни станции за милиони , от които няма никаква файда, защото са свръх енергоемки.Докато кметовете на други общини спечелиха проекти за воден цикъл на населените места, нашия унуфри прави зали,ротонди,почивни станции,пързалки .... се жизнено необходими за общината нещата, а най-важното -водата, там той е казал "я пари у земъта нема да копам ".
    Поредната му щуротия е да прави мемориалния парк, щото е жизнено необходимо.
    Тов дами и господа го плащаме всички ние, но от изявлението на господина е видно, че нашия управленец ни и трови бавно и сигурно.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Ноември, 13:43

    Евала самата истина

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 20 Ноември, 13:52

    Е добро утро! Къде спахте досега?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 20 Ноември, 14:15

    E , А ЗАЩО СЕ НАПРАВИХА ОЗОНИРАЩА ПСПВ И РЕМОНТ НА СТАРАТА И ПО СЕЛАТА-МОЖЕ БИ ДА СЕ УСВОЯТ ЕДНИ ГРЕШНИ ПАРИ :?: :!: :?:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 20 Ноември, 14:19

    В същото време всички ние плащаме такса за пречистване на водата....

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 20 Ноември, 14:38

    На практика всичко свързано с наваченския айдук е инкриминирано в наказателния кодекс, ма що спи прокуратурата или просто е приспана :roll: :roll: :uups:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 10:01

    И стубленските му чешмички са от язовира. Като спряха водата от язовира /за ремонт/ и чешмичките пресъхнаха.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 22 Ноември, 15:06

    Димитър Методиев вече е сменен.Не е изпълнителен директор.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 19:17

    Да. Сменен е. И правилно е сменен. Той като беше управител на софйския клон. На напоителни системи и делеше крадените пари с шефа на вик тогава си мълчеше за кражбата на вода. Като стана изпълнителен директор цяла година и половина пак мълча, щото така му изнасяше и сега, като видя дебелия край писна, с надежда да се спаси от уволнението. Нямала пари фирмата им. Ами от такива като него няма. Седя си на топлото шефско място, открадна всичко, което можа и накрая се и разрева, че някоѝ друг му краде от паничката. Ми чак да го съжалиш горкия директор. Те го крадат, пък той уволнен и вече няма да делят.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (215)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete