Вторник, 14 Май 2024, 21:48

Димитър Пенчев и Росица Милчева положиха клетва като общински съветници

13 Юни 2017, 11:27
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2372 35


След като насроченото извънредно заседание на Общински съвет Ботевград не се състоя два пъти поради липса на кворум, вчера в 17ч. в малкия салон на читалище „Христо Ботев 1884”, се събраха 26 общински съветници, което образува нужния кворум. В началото на заседанието новоизбрания председател на ОбС – Любомир Лилов, съобщи, че решението от 9 май за избор на нов председател на Общинския съвет няма да бъде върнато от областния управител за преразглеждане, както и няма да бъде обжалвано пред съда.

Двама общински съветници положиха клетва - Димитър Пенчев от групата на ГДБОП и Росица Милчева от групата на ГЕРБ. След издадено решение на ОИК, Димитър Пенчев заема мястото на Георги Гърбиджанов, който в края на миналата седмица подаде молба за напускане на ОбС. Росица Милчева пък влиза на мястото на Мартин Тинчев, който положи клетва като народен представител в 44-то Народно събрание.

Съветникът Тихомир Найденов изчете декларация от група общински съветници от ГДБОП, която бе внесена в ОбС и гласи следното:

Декларация
от група общински съветници, мандат 2015-2019г.

Дами и господа общински съветници,


с настоящата декларация ние, долуподписаните общински съветници, заявяваме, че се явяваме на насроченото за 12. 06. 2017г. заседание на ОбС – Ботевград, ръководени от разбирането си, че сме избрани да работим в защита на интересите на жителите на община Ботевград. Имаме основания да не сме съгласни с много от действията на „ръководството“ на Общинския съвет през последните няколко седмици и не отстъпваме от това си мнение, като заявяваме, че:

- категорично не приемаме начина на избиране на нов председател на ОбС Ботевград, тъй като свикването и провеждането на заседанието на ОбС Ботевград на 09.05.2017 г. е в грубо нарушение на чл. 27 ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, поради възникване на обстоятелства по чл.30 ал.4 т.4 от ЗМСМА, с които предсрочно са прекратени правомощията на един от участващите в заседанието общински съветници. Същевременно с това, проведеното на 09.05.2017 г. извънредно заседание на Общинския съвет за избор на нов председател бе свикано в разрез и с разпоредбата за минимален 24-часов срок за предоставяне на материали и дневен ред преди провеждане на общинска сесия, регламентиран в чл. 36 ал.7 от Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

- заседанията, свикани по чл. 23, ал. 4, т. 2 от ЗМСМА /за 30.05. 2017г. и 02. 06. 2017г./ от повече от една трета от общинските съветници, бяха пропуснати възможности за законосъобразно провеждане на общинска сесия и спазване на законовите процедури за избор на нов председател на ОбС – Ботевград.
- приемаме свикването на извънредно заседание на ОбС Ботевград за 12.06.2017 г. и ръководеното му от общински съветник, само и единствено в хипотезата, че то се свиква от един от тримата законно избрани заместник-председатели на общинския съвет /с решение № 89 на ОбС – Ботевград от 28.04.2016г./, което на основание чл.24 ал.4 от ЗМСМА му дава право да председателства заседанията на ОбС в отсъствието на председател.

- продължаваме да настояваме изборът на нов председател на ОбС Ботевград да се проведе според правилата и законовите разпоредби, ясно и точно разписани в ЗМСМА и Правилника за организацията и дейността на общинския съвет.

В заключение ясно и категорично декларираме, че в действията си ще продължаваме да се ръководим само и единствено от интересите на жителите на община Ботевград, стриктно спазвайки Конституцията и законите на Република България и Правилника за организацията и дейността на ОбС – Ботевград.


Източник: balkanec.bg

Коментари (35)

  • Отговори (10) (28)
    1. добавен от: Анонимен 13 Юни, 16:51

    Този все едно в отишъл на пазара за зарзават. Дамата обаче си личи,че има класа. Облечена в стил и елегантност. Поздравления и успех ! Една красива и елегантна жена винаги може да постигне много !

    • (19) (5)
      1. добавен от: Анонимен 13 Юни, 21:42

      Ако някой ти каже, че имаш вкус - не му вярвай!

  • Отговори (10) (24)
    2. добавен от: Анонимен 13 Юни, 17:15

    Да наистина може да постигне!Дано не се превърне в поредния послушник на гг, който веднъж се подигра с нея като я изгони от общината.

  • Отговори (7) (26)
    3. добавен от: Анонимен 13 Юни, 17:44

    И Митко и Роси са добри хора.Пожелавам им успех и ползотворна работа.

  • Отговори (32) (3)
    4. добавен от: Анонимен 13 Юни, 18:01

    Да са беше загащил поне

    • (3) (24)
      1. добавен от: Анонимен 13 Юни, 19:02

      Твоят мъж загащила ли си го?

  • Отговори (1) (7)
    5. добавен от: Анонимен 13 Юни, 22:48

    Та кои е председател на ОБЩИНА БОТЕВГРАД.

    • (8) (2)
      1. добавен от: Анонимен 13 Юни, 23:12

      Производството е образувано по жалба на кмета на община Ботевград срещу решение №117/09.05.2017г. на Общински съвет - Ботевград, с което е избран председател на Общинския съвет. Твърди се, че решението е незаконосъобразно и моли съда да го отмени.
      При извършената служебна проверка за допустимост на оспорването съдът установи, че същото е недопустимо по следните съображения:
      Решението на общинския съвет за избор и предсрочно прекратяване на пълномощията на председателя му не подлежат на съдебен контрол. Председателят на общинския съвет се избира измежду състава на общинските съветници и няма статут на едноличен орган на държавна власт. Той има преди всичко организационно-представителни функции осъществявани във връзка с дейността на общинския съвет и взаимоотношенията с други субекти. Не приема актове, които да създават права и задължения за гражданите и юридическите лица. Председателят на общинския съвет не е орган на изпълнителната власт, длъжността е изборна, по принцип се заема за определен срок, който съвпада с мандата на избиращия орган, но няма пречка за предсрочно прекратяване на правомощията по преценката на общинските съветници, които са го избрали. С обжалваното решение е избрано лице на длъжност с представителни функции, като заемането не е право, гарантирано от закона. Изборът на председател е предоставен на преценката на самия общински съвет, следователно е решение по целесъобразност, а такава преценка не подлежи на съдебен контрол, защото съдът няма законово основание да промени волята на съветниците кой да ги ръководи и представлява. Решение с такъв характер не представлява административен акт, годен за съдебен контрол. Ето защо и на основание чл.159, т.1 от АПК, съдът
      ОПРЕДЕЛИ:
      ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба на кмета на община Ботевград срещу решение №117/09.05.2017г. на Общински съвет - Ботевград, с което е избран председател на Общинския съвет.
      ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по адм. дело №530/2017г. по описа на АССО.
      ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба в 7-дневен срок от съобщаването пред ВАС на РБ.

  • Отговори (14) (3)
    6. добавен от: Анонимен 14 Юни, 00:25

    Г-н Гавалюгов,
    Моля, изразете Вашият коментар във връзка с решението на Адм.съд София област, с което ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба на кмета/Вас/ на община Ботевград срещу решение №117/09.05.2017г. на Общински съвет - Ботевград, с което е избран председател на Общинския съвет.
    Бихте ли ни обяснили, защо забъркахте тази меко казано“каша“ с Вашите безразсъдни действия, лишени за пореден път от аргументи и логична последователност.
    Самият Вие казахте, че следствие на това немогат да бъдат гласувани в Общ.съвет важни решения за Община Ботевград, а се оказва, че именно вие сте виновен за създалата се ситуация и носите пряка отговорност за това и никой друг.
    Ще се извините ли на всички онези 11000 ваши избиратели то общината, който Ви гласуваха „безпрецедентно“ доверие, което все по често Вие неоправдавате с вашите емоционални и НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ решения?
    Ще се извините ли на всички засегнати страни за създаденият хаос в нормалната работа на Общински съвет-Ботевград ?
    Длъжността, която Вие заемате предполага носенето, както на лична, така и на политическа отговорност, още повече, че Вие сте декларирали това многократно. Как точно смятате в този случай да поемете „някаква“ отговорност?
    И господин Гавалюгов, надяваме се че занапред при подобни ситуации, важни за нормалното функциониране на местния орган за самоуправление, ще взимате компетентното мнение може би не само на един юрист, а на няколко, професионалисти в тази област, за да не настъпват „недоразумения“ в нормалния живот на Община Ботевград.

    • (5) (13)
      1. добавен от: Анонимен 14 Юни, 02:01

      Кочкова, децата ни ограмотяваш, а едно обикновено писмо не можеш да напишеш като хората. Учениците ли да ти поправят правописните грешки?

  • Отговори (15) (5)
    7. добавен от: Анонимен 14 Юни, 02:16

    Браво, всички приятели на Комсомолеца станаха общински съветници. Все едно се сформира баскетболен отбор, а не общински съвет. Гавалюков е по-циничен, отколкото ботевградските наивници си мислят.

    • (3) (12)
      1. добавен от: Анонимен 14 Юни, 07:31

      За един скромен мъж да кажеш, че е циничен, е повече от смешно, №7. А какво да кажем за вас, с гайдите, дето се умилквате на големия гайдар?

    • (10) (1)
      2. добавен от: Анонимен 14 Юни, 12:22

      Toва, че надува кавала и гайдата на тези, които го назначиха, не го правят нито кавалджия, нито гайдар, а още по-малко - цигулар! А най-малко - голям!

    • (5) (0)
      3. добавен от: Анонимен 14 Юни, 21:43

      СКРОМЕН? :shock: :shock: :shock:

  • Отговори (11) (8)
    8. добавен от: Анонимен 14 Юни, 07:27

    каква класа какви пет лева един лилипут си отиде доиде друг понеже е много ниска като обуе високите токове и като почне да се кълчи ще си потроши краката....не може да ходи

  • Отговори (11) (9)
    9. добавен от: Анонимен 14 Юни, 08:49

    Сега баба Роси си гледа интереса, така че това че гошо, гуньо и атанасов я изритаха като мръсно коте, не я бърка, тя си е лицемерка и гледа само да изкяри нещо и не и пука за самочувствието. Аз се чуда на мъжа и, ама и той сигурно е същия, само се загърбва и кляка.

    • (1) (14)
      1. добавен от: Анонимен 14 Юни, 10:26

      Хайде пак се включи :) Нали ти е ясно, че всикчки знаем кой си :)

    • (8) (7)
      2. добавен от: Анонимен 14 Юни, 21:08

      Ей, не спря бе Цолов, знаем че я мразите с Еленко, но бъдете поне обективни и двамата знаете, че тя напусна Гуньо и Атанасов, никой не в е гонил може лично да ги попитате,но така ви е по - лесно . Така обаче само показвате безсилието си.Жалки сте! А за Роси бих изказала само суперлативи!

    • (7) (8)
      3. добавен от: Анонимен 14 Юни, 21:45

      И какви, ако не е тайна? Че е супер ниска, супер дебела, супер смешна, супер нагла? Да не продължавам...

    • 4.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (9) (1)
      5. добавен от: Анонимен 14 Юни, 23:03

      Коментар №4 е цензуриран поради използването на крайно неуместни истини за собствениците на сайта и интересите, които обслужват и сравнението им с ибрикчия - служител на султана, който сам извършва действията по подмиването и подсушаването на задните части на господаря си.

    • (7) (2)
      6. добавен от: Анонимен 14 Юни, 23:52

      Абе ненормалник ти виждал ли си я та говориш такива простотии .Росица е една от най- елегантните и стилно облечени жени в нашия град, може би обидите , които пишеш се отнасят точно за теб дебел , грозен и разплут!

    • (4) (1)
      7. добавен от: Анонимен 15 Юни, 11:56

      Великите умове обсъждат идеи, средностатистическите умове обсъждат събития, малките мозъци обсъждат хора.
      Сам можеш да разбереш от кой е твоят ум номер 9

  • Отговори (17) (3)
    10. добавен от: Анонимен 14 Юни, 10:02

    Ето, че закона възтържествува. Има решение на съда по жалбата на кмета за избор на председател на Общ.съвет. Пише, че Вачик е неграмотник и продължава да слуша неграмотници.
    А сега Лилов покажи на Вачик и обкръжение що за лузери и неграмотници са.

    • (17) (3)
      1. добавен от: Анонимен 14 Юни, 11:16

      Гавалигавия да отговаря за простотията дето сътвори

    • (2) (6)
      2. добавен от: Анонимен 14 Юни, 14:31

      А Тульо кога ще отговаря?

    • (6) (1)
      3. добавен от: Анонимен 14 Юни, 21:47

      Той не е правил чак такива големи простотии! Може да е простак, но работеше за хората!

    • (6) (2)
      4. добавен от: Анонимен 14 Юни, 21:48

      А не да им къса некролозите и да им събаря навесите и гаражите! :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (135)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (50)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete