Четвъртък, 25 Април 2024, 00:14

Димитър Стоилов: Във В-група само с местни момчета не може

15 Октомври 2013, 12:42
(1) (1)
Своге - Спорт
Прочетена: 4773 3


Във В-група само с местни момчета не може и няма как да играем – каза старши треньорът на футболния Спортист-1924 Димитър Стоилов. Той, заедно с президента на клуба Иво Методиев и помощник-треньора Валери Симеонов, взеха участие в сесията на Общински съвет гр. Своге.
Решихме да направим отбора, защото имахме големи обещания от страна на общината, че ако го вкараме във В-група, ще бъдем подпомогнати финансово. Това обаче не се случи. – каза пред общинските съветници президентът на клуба Иво Методиев. Той подчерта, че до този момент от общината за футбол са били отпуснати само 26 хил. лв., като за издръжката на подобен отбор са нужди най-малко 150 хиляди. Имахме уверението от страна на кмета, че ще направи всичко възможно парите от ВЕЦ-овете да отиват за футбол. – обясни президентът на Спортист-1924.
Последва разгорещена дискусия относно бъдещето на футболния клуб в Своге. Още при встъпването си в длъжност, сегашното ръководство на общината обясни, че политиката по отношение на футбола в Своге ще бъде най вече на местно ниво. Ще се играе с местни момчета и минимални средства. – каза общинският съветник Емил Атанасов. Не разбирам защо настоявате за финансиране на общината, след като клуба не е общински, а и нямате почти никакви победи. В момента при този орязан бюджет пари за спорт почти няма, а и с колегите общински съветници обсъдихме, че е много по-добре парите да се дават за детско-юношеска школа. – допълни Атанасов.
Колко победи имате в последните 8 мача? Само една! За какви пари говорите?– контрира общинският съветник от ГЕРБ и президент на футболния клуб в Лакатник Петър Кръстев. На отбора на Лакатник е много по-малко общинското финансиране, но сме напред в групата. Време е да слезете на земята и да си търсите спонсори. Моите момчета сами си купуват екипите. – възмути се Кръстев. Като нямате сили и възможности, ще стоите в аматьорската лига. – допълни той.
Дори при самата регистрация на вашето НПО в началото не бяхте написали, че е в обществена полза, за да може да изисквате от нас подобно съдействие. – подчерта общинският съветник Юлиян Леков.
Отново се припомни, че освен, че общината е финансирала с 26 хил. лв. футбола, част от футболистите получават възнаграждения, като са наети по програмата за временна заетост.
Правим чудеса от храброст. Напуснаха ни 6-7 момчета, като се видя, че няма да има финансиране. Само ние и отбора на Септември сме с толкова лоши условия. Взимам четвърти месец 100 лв. заплата – сподели Димитър Стоилов. Нищо не ни се подава като играчи, нямаме детско-юношеска школа, подчерта треньорът.
Председателят на ОбС Александър Манолов изрази недоумението си, че от спортния клуб искат съдействие от Общинския съвет. Нямам представа с какви очаквания сте дошли и кой ви е дал надежда, че в бюджета на общината има толкова много пари. – каза Манолов. Разговор за бъдещето на мъжкия футбол в Своге с нас, като общински съветници, никой не е водил. 5 пъти ви канихме на среща чрез кмета на общината Жоро Цветков, но вие нито веднъж не се явихте, за да обясните, пък и да ви бъде обяснено, че пари за общински клуб няма. – подчерта Александър Манолов.
Оказа се, че до представителите на Спортист-1924 не е достигала информация, че от ОбС искат да ги изслушат и да разговарят за футбола в Своге, за което те изтъкнаха като причина лошата комуникация с кмета на общината Жоро Цветков. В крайна сметка нито Методиев, нито Стоилов можаха да убедят съветниците, че трябва да се отпусне по-голямо финансиране за клуб, който дори не е общинска собственост.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 12:52

    nishto ne stava ot taq obshtina nekadarnici samo sa sabrani

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: LOKOTO 2 Ноември, 22:47

    POKANETE ME NE SRESHTA MEN 0887722242 , NE SE KRIA,NO FUTBOL V SVOGE TRIABVA DA IMA !!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: mafiota 7 Ноември, 11:32

    da go dyxat fydbolistite

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete