Петък, 17 Май 2024, 11:51

Директори на училища и детски градини в Софийска област се събраха на съвещание в Етрополе

12 Септември 2014, 13:18
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2239 0


На 11.09.2014 година община Етрополе бе домакин на Традиционното септемврийско съвещание на директорите на училища и детските градини на територията на София област. Срещата се проведе в Малкия салон на НЧ ,,Тодор Пеев-1871‘‘ от 11:00 часа, като организатор е Регионалния инспекторат по образованието – София регион. Основната цел на мероприятието е ,,Училището – привлекателно за всички – учители и ученици‘‘, както сподели г-жа Манчева, но също така беше заложено уточняването на  изискванията, залагането на правилата и съответно нормално започване на новата учебна година.

Форума откри г-жа Мила Манчева – Началник на Регионалния инспекторат по образованието – София регион. Тя представи официалните гости и домакини в лицето на инж. Богомил Георгиев – кмет на община Етрополе, г-жа Росица Христова – заместник-кмет и г-жа Росица Иванова – главен инспектор ,,Просвета, култура и вероизповедания‘‘. На срещата присъстваха експерти от РИО-София регион и 176 директори на учебни заведения на територията на областта. Целите на срещата бяха представени от г-жа Мила Манчева. По време на форума бяха засегнати промените, които се очаква да възникнат в хода на работа през учебната година, както и дефицитите, констатирани през изминалата година, като целта е да бъдат избегнати занапред и на базата на това да се планират новите дейности.По конкретни въпроси, в хода на работната среща, отношение взеха и старши експерти от Регионалния инспекторат по образованието-София Регион.

Сред тях: г-жа Тошева – старши експерт по професионално образование, която представи новия учебен план и изложи акцентите за работа в професионалните гимназии; г-н Андреев – старши експерт по оптимизация на средното образование; г-жа Славчева - Началник отдел инспектиране и организационно техническа дейност; г-жа Маринова – старши експерт по математика; г-жа Тонгова – старши експерт по квалификация; г-жа Георгиева, която  даде разяснение във връзка с промените в предметната област ,,Обществени науки‘‘; г-жа Делева, с която бяха обсъдени измененията във връзка с допълнителния час по физическо възпитание и спорт, както и дейностите от националния спортен календар.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete