Вторник, 28 Юни 2022, 07:11

Дискусия за сигурността на територията на общините Елин Пелин и Горна Малина

6 Юни, 14:06
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 229 1


Мероприятието е част от политиката на ръководството на ОДМВР-София за срещи с представителите на общините и кметствата в областта, запознаване с проблемите на гражданите, състоянието на системите за видеонаблюдение, пътнотранспортната обстановка, взаимодействието с районните управления по въпросите за сигурността и опазване имуществото на гражданите.

В срещата взеха участие началникът на отдел „Охранителна полиция“, началникът на РУ-Елин Пелин и кметове на населени места на обслужваната територия.

Засилване на контролната дейност чрез активно използване на наличните технически средства, размяната на полицейски екипи от различни районни управления, непрекъснатата комуникация със стопаните на пътя и останалите отговорни институции са сред спешните мерки, предприети от областната дирекция с цел ограничаване на пътнотранспортния травматизъм, подчерта началникът на отдел „Охранителна полиция“. Подаването на навременна информация за нарушители или непознати лица в населените места в много висока степен ще подпомогне полицейските служители за предотвратяване извършването на евентуално престъпление или санкциониране за съответното нарушение, допълни комисар Петър Соколов.

Кратък отчет-анализ за състоянието на оперативната обстановка и резултатите по различните направления на дейност от началото на годината бе представен от началника на РУ-Елин Пелин гл. инсп. Миглена Банова. В изложението си тя изтъкна професионалното ниво на партньорство с представителите на местната власт по всички организационни въпроси и действия по компетентност.

Положителна оценка за съвместната работа и активната комуникация с местната структура на МВР изказаха кметът на Община Елин Пелин доц. д-р инж. Ивайло Симеонов и кметът на Община Горна Малина инж. Ангел Жиланов. Отчетено бе много доброто сътрудничество с районното управление и изказано уверение, че общинските ръководства и занапред ще оказват подкрепа според законовите си правомощия в изпълнение на общия ангажимент за поддържане на добър обществен ред и гарантиране сигурността на гражданите.

Сред останалите дискутирани теми бяха контролът върху тежкотоварните автомобили, контролът по пътните участъци на територията на селата, състоянието на пътната мрежа в региона, взаимодействието с частните охранителни фирми.

Източник: ОДМВР-София

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Ивайло семионов кмета 7 Юни, 10:11

    Путин на майкати на путката да те навра искрено :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (26)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (26)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (370)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (962)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (65)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (45)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (215)
70% Complete