Неделя, 5 Май 2024, 10:55

Днес е последният ден за смяна на личния лекар

30 Юни 2014, 08:22
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 955 0


Днес е последният ден от годината, в който можете да смените личния си лекар, напомнят от  Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).
 
Формулярът за смяна (т.нар. регистрационна форма за постоянен избор) може да се разпечата от интернет страницата на НЗОК. Той е поместен в секция „Вие питате”. При смяната не е необходимо досегашният лекар да бъде информиран от пациента. Това става по служебен път, а здравноосигуреното лице трябва да впише своите лични данни във формуляра за смяна.
 
От своя страна новоизбраният общопрактикуващ лекар (ОПЛ) трябва да попълни своите лични данни и тези на практиката, в която работи. Вписва се и датата, на която здравноосигуреното лице е направило новия избор.
 
От тази дата пациентът може да ползва услугите на здравноосигурителната система и здравно обслужване от новия си личен лекар. Актуализираните данни се нанасят в здравноосигурителната книжка на пациента, като тя остава за съхранение у пациента, а номерът й се вписва в регистрационната форма за постоянен избор.


Източник: http://www.24chasa.bg/

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete