Понеделник, 20 Май 2024, 09:00

Днес Исторически музей – Ботевград отбелязва 3 години в новата си сграда

3 Май 2014, 13:35
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 767 0


На 3 май преди 3 години Исторически музей – Ботевград официално отваря вратите на  новата си сграда. В нея, освен музейната експозиция, се помещава и Туристически информационен център, както и зала „Орханиец”, която е домакин на множество изложби, представяне на книги и други мероприатия с културен характер.
За рожденият си ден Историческият музей се сдоби с пътеуказателни табели, които ще бъдат в помощ на гостите на града. „До сега не е имало никакви табели.” – споделя г-жа Тодорка Коцева, директор на музея, и добавя още: „Сега всеки, който иска да посети музея или туристическия информационен център, който се намира в същата сграда, може много по-лесно да се ориентира и да ни открие.”
Табелите са изработени от фирма „Карат Перфект” ЕООД – гр. Пловдив след разглеждане на множество оферти. Причината ръководството на Историческия музей да се спре на офертата на тази фирма е, че другите предлагат върху табелите да се изобрази стандартният символ за музей, докато пловдивската фирма е предложила да има стилизиран образ на Исторически музей – Ботевград. Табелите отговарят на стандартите за пътеуказателни табели.
Знаците са общо 20, като поставянето им в различни точки на Ботевград вече започна и ще продължи след празниците.
 
От Исторически музей – Ботевград напомят, че работното време е от 9:00 до 18:00 ч. всеки ден, включително и по празниците.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (254)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (139)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete