Четвъртък, 2 Май 2024, 09:32

Днес отдаваме почит на Христо Ботев и неговата чета

2 Юни 2016, 11:27
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2375 8


140 години от гибелта на великия български поет и революционер Христо Ботев и неговата чета чества днес признателната общественост на Ботевград. По този повод от 11.30 ч се състоя тържествена церемония с полагане на венци и цветя пред паметника му в Ботевград. Поетично-възпоменателна програма поднесоха водещите Николета Иванова и Петър Василев под звуците на Градски духов оркестър с диригент Иванка Савова.

В знак на почит и признателност венци и цветя поднесоха  кметът на общината Иван Гавалюгов, председателят на Общински съвет Мартин Тинчев, представители на учебни заведения, Кметства в община Ботевград, политически партии, обществени организации, учреждения и граждани.

На тържественото честване присъстваха още зам кметовете Борис Борисов и Цветелин Цветков, зам.председателя на Обс Стефка Граматикова и председателят на Съюза на ветераните от войните Цветан Николов.
Точно в 12.00 часа сирена огласи целия град. Всички присъстващи сведоха глави пред подвига на своя патрон и всички загинали герои за нашата свобода и независимост.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Юни, 14:00

    Дрес кода на такива събития е със сако Иване.И Граматикова не и е мястото там!Председателя както обикновено е ниво!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 2 Юни, 16:42

    Браво председательо,само ти си на ниво и си приветлив,другите сякаш някой им е откраднал закуската,нещо май се чувстват отвратени.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 2 Юни, 19:37

    Браво на председателя на общ.съвет.Облякъл се е подобаващи.За смях е така наречения кмет,както и двете дами Божкова и Коцева.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 2 Юни, 20:14

    Какви са ви проблемите на вас К!1 и К2?Кмета ни е елеганетн и не е отишъл както Тинчев от по времето на соца изтупан като селски ерген.Смешен си Тинчев с тия червени комунистически вратовръзки.На младите хора им отива с панталон и риза и така е много по официално отколкото пенсионерски черен костюм от 70те-80т години-хахаха

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 2 Юни, 20:34

    Къф Ботев, кви 5 лева? ТУРЧИН управлява града!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 2 Юни, 20:57

    Значи, работя близо до пожарната ... Значи там сирената при пожарната/полицията как ви .. .смешно ... Направо излагация ... Развалена ли е ... повредена ли е. .. тя не ви тя държа един тон постояно, все едно някой бе пуснал форажомелка ... браво ... не съм изненадан

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 2 Юни, 22:40

    Днес сирената в Ботевград дълго, високо отбеляза 140 години от гибелта на великия български поет и революционер Христо Ботев и другите загинали герои за свободата на България, заедно с нас. И Аз застанах мирно и ми стана тъжно, както на Кмета, защото какво ни остана от нашата независимост като държава?! Добре беше в 12 часа. Но и в днешния ден простаците не се стърпяха да нарушават обществения ред и към 14 - 15 часа започнаха обичайно да стържат, свистят високо, режат на моторни резачки, вече ми е трудно да се ориентирам кои точно от наглеците ... В центъра на града сме, а около нас е адски шумно ежедневно и в нарушение на обществения ред по всяко време _ на кой, както му изнася... Не знам, дали в други градове се толерират такива неща?!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 3 Юни, 08:46

    Пак ли ти развалиха следобедния сън, №7? Как разбираш почитта и уважението към делото на Христо Ботев?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete