Събота, 4 Май 2024, 17:54

Днес полагат очертанията на баскетболното игрище в "Арена Ботевград"

3 Април 2014, 15:02
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 4433 3


Първата тренировка на мъжкия отбор на БК”Балкан” в многофункционална спортна зала „Арена Ботевград” е утре (4 април) от 19.00 ч. Преди това от 11.00ч. ще тренират 4-мата юноши, които са в разширения състав на мъжкия отбор. Това съобщи старши треньорът Александър Тодоров. Тренировките са подготовка за предстоящия мач в неделя с отбора на Ямбол от 19.00 ч.

Днес се извършват последните довършителни работи по привеждане на баскетболното игрище в завършен вид. Неговите размери са 24/44 м и отговарят на изискванията за игралните полета за баскетбол, волейбол и хандбал, с необходимата им сервитутна зона. Софийската фирма „Азимут груп” започна вчера полагането на очертанията с висококачествена силиконова боя  BASF. Тя е извършила доставката и монтажът на настилките, спортното оборудване и електронните табла. Баскетболните носещи конструкции на двата коша Super Sam 325 са внос от холандската фирма SCHELDE. Двете електронни информационни табла са от Франция на марката BODET. И двете съоръжения са лицензирани от ФИБА, каза инж. Рашко Стайков. „На тях се играят всички европейски и световни първенства, включително и NBA”, каза още управителят на „Р.С.Инженеринг”.
Днес е поставена и съдийската маса. Приведени са в пълна готовност 42 прожектора с мощност всеки по 1 000 вата, които ще се включват за живите предавания по телевизионните канали. Сто и пет пък са луминесцентните лампи, които ще се включват  като дежурно осветление, когато прожекторите бъдат изключвани. Предвиден е и дизелов агрегат при липса на електричество. Направени са и последните настройки на озвучителната техника.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 3 Април, 20:26

    От къде мога да се снабдя с покана за мача или вече са раздадени?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Април, 22:47

    xaxa svar6iha

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 4 Април, 08:26

    Ще има 300 зрители, не повече!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete