Неделя, 5 Май 2024, 00:58

До 15 март Общината внася четири проектни предложения по ОП "Региони в растеж" 2014 - 2020 за енергийната ефективност

10 Март 2016, 13:03
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1574 62


Община Ботевград се подготвя за кандидатстване по процедура ВС16КРОР001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони " на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ (БФП) по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014 - 2020 (ОПРР 2014 - 2020), Приоритетна ос 2: „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони".

Общият индикативен размер на средствата (БФП 100%) за Община Ботевград е 9 544 720,30 лева.


До 15 март 2016 г. бенефициентът е длъжен да подаде проектни предложения в размер на минимум 50% от бюджета на конкретния бенефициент по настоящата процедура. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 31 май 2016 г.

Община Ботевград подготвя за подаване до 15 март 2016 г. четири проектни предложения:
- едно проектно предложение за държавна административна сграда - за сградата на
РСПБЗН - Ботевград;
- едно проектно предложение за общинска образователна инфраструктура - за
сградите на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров" и Детско заведение в кв.28 – Детска ясла „Детелина”.
- едно проектно предложение за общинска културна инфраструктура - за сградата на Народно читалище “Христо Ботев 1884";
- едно проектно предложение за жилищни сгради.

Подготвяните проектни предложения кореспондират с Общински план за развитие на Община Ботевград за периода 2014 - 2020 г.
С цел гарантиране на съответствието на проектните предложения и с Интегрирания план за градско развитие и възстановяване на град Ботевград за периода 2014 – 2020 г кметът Иван Гавалюгов предлага на Общински съвет на Община Ботевград да вземе решение да даде съгласие за изменение на Интегрирания план за градско развитие и възстановяване на град Ботевград.
 
При кандидатстването с проектни предложения, конкретният бенефициент следва да представи по електронен път всички изискуеми документи, част от които е декларация от кмета на общината, с която се гарантира, че съответната институция ще има възможност да използва сградата за период, не по-малък от 5 години след крайното плащане към бенефициента. По този повод Общински съвет - Ботевград ще бъде необходимо да даде съгласие на предстоящата извънредна сесия на 11 март, кметът на Община Ботевград да подпише декларация, с която се гарантира, че Народно читалище „Христо Ботев 1884" – Ботевград, ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров"- Ботевград и Детска ясла „Детелина" ще имат възможност да използват сградите за период, не по-малък от 5 години след крайното плащане към Община Ботевград по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сгради от образователната инфраструктура на гр. Ботевград".


Източник: balkanec.bg

Коментари (62)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Март, 17:08

    • Преди да се спрете на това какво ще се гради помислете какво е необходимо на грасда и общината. Основната нужда на града и общината като цяло е развитие на икономиката, връщане реномето на Б-д като промишлен град и ангажиране на младите хора с постоянна и добре платена работа в него.Производството на платки ЕП за автоелектрониката се разширява. Компанията "IMI- България" ЕООД ще инвестира около 4 млн. евро в нови технологични и логистични мощности през следващите 4 години, като планираните нови работни места се очаква дъ бъдат 400. СенСата поддържа ниво, но предишният кмет изпусна разширяването на това производство с нов завод с численост на персонала над 1000 човека – една грешка, за която гузно която замълчаха бившите опозиционери ,сега управляващи „милиционери” от ГДБОП. Новото общинско ръководство, доколкото го има и функционира, трябва да съсредоточи усилията си в продължаване на традицията за производство на ЕП за автопромишлеността . Оттам следва,че директорът и учителският персонал на техникума (със сегашното мърляво име „Професионална гимназия”) заедно с кмета и IT-„експертът” от МВБУ Борко Бъ (Б.Б.) от Врачеш трябва да подготвят обучение на учещите се в този техникум за работници и поддръжка в това производство. И да откликват веднага и с предимство на нуждите на производството от обучени млади хора, готови „в крачка” да се влеят в тези производства.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Март, 17:09

    • За съжаление инженери,да не говорим за такива с подходящо образование , които да могат да откликнат на този нов повей почти няма - и в кметската администрация, и в ОбС. Кой е инженер: И.Г., Боби Бъ от Врачеш , Р.Христов или „даскалица Пена” – зам.председател на ОбС, Тинчев, ДъРъ В.Златева, 80-годишният "Митко Палаузов" от квотата на БСП, Шопа, Гошко Гъ, Тунчо Найденов? А трябва да се модернизира не ПМГ на „даскалица Пена” , а техникума – с нови производствени халета, с подходящ учителски персонал, тясна връзка с производствата . И това трябва да бъде основна задача на кмета, милиционерите от БОП, ГЕРБ, та дори и на даскалиците и директорките от ОББО . Защото моментът е подходящ за разрастване на производствата, т.е. на промишления потенциал на града, и оттам на неговата икономика, а не за кючеците, хората и ръчениците на Весела Божкова и „електората” на Г.Г. Нито за налудничавите идеи за нови сгради за ПМГ, поне на този етап. Кмете, стани най-сетне от креслото и си раздвижи хората. Само че с Борко Бъ и Руменчо, с набрания от кол и въже състав от общински съветници –БОП-аджии и шефката на ПКОНК работа май че не се върши.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 10 Март, 17:19

    Ама можете ли да си представите каква жалка картинка сте новото управление на общината: и кметът плюс зам.кметовете, и икономическото звено, и счетоводството... За общинските съветници от ГДБОП в ОбС да не говорим: там след четвъртия кандидат за съветник сте ги събирали от кол и въже! И как определихте кои обекти да са приоритетни за строеж до 2020 г.: мотиви, и то сериозни, написани от експерти, а не изсмукани от пръстите, имате ли? Къде ви е новата сграда на БКС? Вие този град с развита промишленост ли ще го правите или на народните хора, танци, ръченици и кючеци? Или ще пишете есета и ще дегустирате виното на Трифон Зарезан, а Б-д ще става туристически обект? Ама парите са похарчени, няма ги! Затова ли сутрин от 7:00 часа започвате да четете местните медии- сигурно за да видите какво представлявате като управленци. Струва ми се, че досега сте на ниво нула .

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 10 Март, 17:35

    4 ГОДИНИ ЩЕ СЛУШАМЕ КАКВО ОБЩИНАТА ЩЕ ПРАВИ .КОГА ЩЕ ПРОЧЕТЕМ НОВИНА ЧЕ НЕЩО СЕ ПРАВИ ТУК И СЕГА

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 10 Март, 17:45

    Нашият регион не е в растеж, напротив!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 10 Март, 18:23

    Нищо няма да се направи за тези четири години .Нали му мина мерака и го избраха за кмет дали са честни изборите това е друга тема.Но цялото ръководство е кръгла нула нямат понятие от нищо .IT специалисти не става така.По цял ден се чудят каква комисия да създадат ,младите няма да се върнат за 400, 500 лева.Най е добре е да се извинят на обществеността и да си ходят, видяхме какво направиха за 100 дни

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 10 Март, 18:59

    Престанете да се изказвате негативно ! Нека да дадем шанс на един достоен човек,който обича този град,да си върши работата ! Дерзайте , г-н Гавалюгов !

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 10 Март, 20:10

    Какво да дерзае тоя бе,той е за освидетелстване,хора,стига с това спане,събудете се,тоя олигофрен затри града!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 10 Март, 21:02

    К8 Олигофрена Георгиев затри града от последните 12 години и остави в наследство един ограбен и затънал в заеми град и Община.Пълна анархия е върлувала през неговото управление.Работили са няколко човека с една едничка мисъл от къде и как да откраднат и присвоят.Това се вижда и сега с тъпите кметове по големите села, които ни ги остави зестра.Никой от тях не работи, а чака понякога по някой лев да им отпусне бащицата и да им замаже очите ,и те за си мижукат цяла година ,а избирателите да тънат в нищета и мизерия.За тия сто дни никой от вас лаячите, не написа нищо какво са направили селските кметове, защото при тях не всичко е пари, а организация и желание за работа.Те си пасуват -един се вълнува от ловуване, друг се вълнува от кръчмите ,а трети търси далаверка да падне от някъде ,просто чакат ден да мине, месецът да изтече и да си вземат 1100лева.На тях търсете сметка, а не на бедната община !Докато всички граждани на тази община не си сменят мисленето и манталитета, никой с магическа пръчка няма да ви направи розов живот -не че 12 години имахте такъв, но явно ви бяха дадени розови очила да виждате всичко в розово.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 10 Март, 21:19

    1-6 анонимник досаден

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete