Петък, 17 Май 2024, 04:19

До края на юли трябва да приключи възстановяването на пътя между Новачене и Ребърково

10 Юни 2015, 14:35
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1117 0


Стартира обществена поръчка за 43 хил.лв.

Километрични опашка от леки и тежкотоварни превозни средства няколко дни затрудни движението по международния път I-1 Ботевград-Мездра в участъка Новачене – Ребърково миналата седмица. Причината са започналите аварийно-възстановителни дейности на свлачището при километър 178. Проблемната отсечка е между селата Новачене и Ребърково. На 14 април там се появиха свлачищни процеси и едната част от пътното платно пропадна. Възстановяването на пътния участък наложи затварянето на шосето за един час през 60 минути до 18ч няколко дни. Ремонтните дейности започнаха на 28 май. Това наложи  аварийното уширяване, което завърши на 3 юни (сряда), с което се осигури втора лента в стеснения пътен участък. След пропадането на част от отсечката, трафикът преминаваше двупосочно в една лента с изчакване.

С уширението се възстанови двупосочното движение в две ленти по път I-1 между Новачене и Ребърково. Засегнатият участък е обезопасен със стоманена предпазна ограда. Аварийното уширение е извършено по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област София.

За възстановяване на пропадналата подпорна стена при км 178+600 с дължина 25 м и засегнатия участък от пътното платно предстои да стартира обществена поръчка за извършването на проучване, проектиране и авариен ремонт, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. Индикативна стойност на поръчката е 430 000 лв. с ДДС. Сроковете за изпълнение на поръчката са 30 календарни дни за проучване и проектиране и 50 календарни дни за изпълнение на аварийно-възстановителните работи.                  

Източник: Вестник "Балканец"

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete