Неделя, 28 Април 2024, 21:00

Докато едни се веселят, други негодуват

6 Август 2015, 15:27
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 8497 46


От известно време жителите на кв. „Саранск” в Ботевград са изправени пред сериозен проблем, на който усилено търсят решение. Те се оплакват от представители на ромския етнос, които живеят в съседство. Неволите на гражданите са свързани със системното нарушаване на спокойствието им, предизвикано от пищните и шумни вечери, които ромите организират.
Проблемът не съществува от сега, но в последните месеци подобни ситуации са зачестили. Най-потърпевши са живеещите на улиците „Хаджи Димитър”, „Любен Каравелов”, „Рила”, „Хан Аспарух”, „Св. Св. Кирил и Методий”, "Преслав".
 
„Един от основните проблеми е силната музика, която свири до късно вечер. Ромите са шумни и по улиците често се чуват техни викове. Създават голямо неудобство и дискомфорт на живеещите в съседство семейства, в които има и малки деца. Най-шумно е през уикенда, тъй като сега има много сватби, но често се случва и през седмицата”, жалват се жители на квартала.
 
Освен с високите децибели, ромите нарушават спокойствието в квартала и със своите автомобили. „Хвърчат с бясна скорост и не се съобразяват. Минават с несъобразена скорост и покрай ОДЗ „Иглика”, пред която дори няма спящи полицаи”, оплакват се потърпевшите.
 
Жителите са подавали сигнали както в РУП- Ботевград, така и на телефон 112. За тяхно разочарование обаче полицейски патрул рядко обикаля тази част на града. Жертвите на ромските „празници” споделят, че рядко някой от тях дръзва да отправи забележка. „Миналата година един мъж се осмели да направи забележка на група роми, движещи се с автомобил с висока скорост, но те му отправиха редица заплахи и закани”, коментира наша читателка.

От ОДМВР София област обясниха, че В РУ- Ботевград са получавани сигнали за нарушение на нощната тишина от цитираните улици. Изпращани са полицейски служители, като при посещението им на адресите са предприемани мерки съгласно ЗМВР по отношение лицата, вдигащи шум. На всички нарушители на нощната тишина са съставени актове за нарушение на изискванията на  чл.11 т.1 от Наредба №1 на Община Ботевград.
Всеки постъпил сигнал за нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите, постъпил в РУ- Ботевград, се отработва своевременно, независимо за кой район на обслужваната територия се отнася.
 
По отношение управлението на МПС с несъобразена скорост, от ОДМВР уточниха, че подобен род сигнали не са получавани в РУ Ботевград. Съответните улици са включени в маршрутите за движение на автопатлулите на местното районно, като спрямо водачите, нарушили ЗДвП, се взема съответното отношение съобразно правомощията на служителите.


Източник: balkanec.bg

Коментари (46)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Илия 6 Август, 15:43

    Застанете на ул.Цар Цамуйл и ще видите как се кара.КАТО ЗАПОСЛЕДНО

  • Отговори (2) (1)
    2. добавен от: 1 6 Август, 15:51

    Няма полиция в този Ботевград тук законите не важат ... Как може полицията да не взима някакви мерки за тази сган мръсна да ги избият тея кви са тея музики и цигании по цяла нощ та чак до сутринта ако някой българин свири до сутринта ще му направят забележка и какво ли още не дори и да се обадим никой не взима мерки за тези неща карат циганета по на 15 години въртят гуми и се правят на интересни кога ли ще се вдигнем българите и ще ги избием вземете се в ръце бе хора да покажем че имаме закони тук за това в другите държави ни мразят и не ни уважават .....

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 6 Август, 16:22

    2 q kaji koii si da se izbiiem az i ti dvamkata ? ? ?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Етрополец 6 Август, 16:37

    3, много си вярвате, бе мангали. Само да се вдигнем, ще дойде и това време, ще се молите за милост!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 6 Август, 16:47

    Елате ни питайте нас, които живеем около механа Самунджиево, какви са джамбурета и увивания до по 3-4 часа през нощта....

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Ани 6 Август, 16:51

    Хората търпят, а властта мълчи. Но рано или късно ще се случи нещо непоправимо, което няма да можем да премълчим. Лошото е, че винаги властта реагира чак когато пострадат невинни хора, медиите си изкарват сензацията, а народът забравя. Въпросът е, след като живеем в демократична страна, защо трябва да търпим?!? Законът трябва да е еднакъв за всички! И да се спазва!

  • Отговори (1) (1)
    7. добавен от: Анонимен 6 Август, 17:46

    Знаем какво е ние живеем в севера и всяка вечер има сбирки и музика до сутринта хората не могат да си починат след работа трябва да се съобразяват!! 3 ейй мръсен мангал не се отваряй да ти не затвора устата що се криете като дойдат баретите бе ваща майка мръсна нема циганин по улицата като влезнат баретите в махалата

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Друг Етрополец 6 Август, 17:48

    #3, българите работим, всеки ден си изкарваме прехраната с честен труд и мисля, че пълноценната почивка през нощта е много важна, за да можеш да си готов за утрешния, труден ден на работното място!!! И когато вие, драги ми безделници, не спазвате правилата, а и никой не поема отговорността да ви укроти, нормално е ние да се обръщаме с такъв гняв към вас. Я бъдете кротки и се дръжте нормално с всички около вас, да видите как ще се промени към добро отношението ни към вас... но не вярвам, циганите сте си такова племе, такова ще си и останете... Ако управата не си свърши работата, българинът няма винаги да стои безучастен и рано или късно ще му ''кипне канчето'' и ще се залови със собствени ръце !!!

  • Отговори (0) (1)
    9. добавен от: Анонимен 6 Август, 18:06

    da vi eba maikata sfinsaka sfine mirizlivi she vi izbiq sichkite be blgari mrshavi da go tura na decata vi v ustata i na jenite vi aide elate da ni izbite de probvaite se be mrshiii :x :x :x :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: j 6 Август, 18:08

    :D :D :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete