Събота, 4 Май 2024, 01:01

Доста оспорвана първа точка от дневния ред на 8-то редовно заседание на Общински съвет - гр. Етрополе

30 Юли 2013, 18:49
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1635 6


Питане относно изпълнението на "Интегриран инвестиционен проект във водния сектор на гр. Етрополе" в района на площад "Малки пазар" от групата общински съветници от листата на БСП.
Това бе първа точка от дневния ред на 8-то редовно заседание на Общински съвет гр. Етрополе, което се проведе днес от 14.00ч. в залата на Общинска администрация. На заседанието присъстваха 16 общински съветници, не присъства Пламен Иванов.
Питането на общинските съветници от листата на БСП гласи:
През настоящата година започна изпълнение на "Интегриран инвестиционен проект във водния сектор на гр. Етрополе". Наблюденията на гражданите при изпълнение на дейностите по посочения проект им дават основание да сигнализират за нередности в технологията при реконструкцията на ВиК - мрежата в западната част на гр. Етрополе /в района на площад ”Малки пазар”/.

1. Монтирането на водопроводите и канализационните тръби се извършва директно върху дъното на изкопа, без необходимата подложка от инертен материал.
2. Засипването се осъществява с изкопната скална маса, която не съответства на нормативните изисквания.
3. Не се спазва необходимото уплътнение чрез валиране на съответните пластове.

С оглед на изложеното, съгласно чл. 64, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация, поставяме следните въпроси:  
1. Има ли разлика между зададеното и технологията на изпълнение на канализационната и водопроводната част в района на пл. ”М. пазар”, от една страна и от друга - в сравнение с тази на бул. ”Руски” /в Централната градска част/?
2. Как община Етрополе осъществява контрол върху изпълнените досега дейности по проекта?

Отношение по отправеното питане взе Венета Гергова-зам.кмет на Община Етрополе. Тя сподели, че общината осъществява и количествен и качествен контрол, има и сформирана комисия с оглед изпълнението на тези задачи, на която комисия тя е председател.   Възражение по поднесена от нея информация за работата по проекта изказаха Боряна Керемидска, Владимир Александров, който поиска да му се предоставят сертификатите на лабораториите, и Пенко Нинов. Съветници дадоха съгласие думата да бъде предоставена  и на представители на фирмите, ангажирани с изпълнителните дейности за по-подробна информация по поставените и непосредствено възникнали въпроси.

Източник: http://balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Юли, 18:53

    Да се сезира Прокуратурата .

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Юли, 18:54

    Тая Гергова освен да кляка на Богомил друго не може, кой и е дал думата на тая крава?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: ff 31 Юли, 06:02

    ми то за такива неща има проект- в него пише кое как да се изпълнява. и или се спазва, или не се спазва. Толкова е ясно. А общинските съветници надали правя разлика между валяк и грейдер, че да се правят на знаещи.има си хора да знаят и да следят.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: наблюдател и потърпевш 31 Юли, 10:54

    На бул.Дандевил така асфалтираха,че на по-голямата част асфалта се рони и се е показал чакъла.Освен това няма никакво ниво и пред много къщи се получават огромни гьолове с вода ,като заваля снощи.На това ако му викате контрол от страна на Общината -"евала". :x

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: възмутен 31 Юли, 10:59

    АЗ ПЪК ИСКАМ ДА ПИТАМ ,ЗАЩО НА БУЛЕВАРД "ДАНДЕВИЛ",ПОВТАРЯМ-БУЛЕВАРД ОСТАНАХА СТАРИТЕ ИЗПОЧУПЕНИ БОРДЮРИ И НАПРАВИХА НЕВЕРОЯТНО ГРОЗНИ И НЕКАЧЕСТВЕНИ КРЪПКИ НА АСФАЛТА ,А УЛИЦАТА НА ПЛАМЕН ПОЛИЦЕЙСКИЯ НАЧАЛНИК Я ПРЕАСФАЛТИРАХА ЦЯЛАТА И СЛОЖИХА ЧИСТО НОВИ БОРДЮРИ.БРАВО НА ВАС -МИСЛИТИ ,ЧЕ СМЕ СЛЕПИ И ЧЕ НЕ ВИЖДАМЕ КАКВО ПРАВИТЕ.Е НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ НЕ СЕ УЧУДВАЙТЕ НА НЕГАТИВНИЯТ НИ ВОТ.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 1 Август, 09:04

    Да питат тези, които познават одобрения от всички инстанции проект!Той е бил на разположение в общината месеци наред, а пресконференцията беше през април.Къде спахте тогава?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete