Петък, 26 Април 2024, 06:48

Достоен Лукойл Академик загуби от Барселона в края

14 Септември 2012, 21:26
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 3006 0


Българският шампион се представи на ниво срещу един от грандовете в Европа

Българският шампион Лукойл Академик изигра силен двубой срещу Барселона, но в крайна сметка изгуби от своя съперник с резултат 69-71 на приятелския турнир в София. Играчите на Марин Докузовски бяха равностойни на един от най-добрите отбори в Европа от началото до края на мача, като дори имаха не лоши шансове да спечелят срещата. Във финалните минути обаче класата на гостите си каза своето и те стигнаха до успеха в заключителните минути.

Състезателите на българския шампион обаче заслужават само поздравления за дойстойто представяне срещу каталунците, което пък и успя да зарадва публиката в зала "Арена Армеец". Във втория ден от турнира Лукойл Академик ще срещне Цървена Звезда в мача за третото място от 17.00 часа, а след тях Барса ще играе с Панатинайкос във финала.

Лукойл почна без никакво притеснение в срещата и вкара първия кош в нея. Барса пък откри своята сметка повече от три минути след началото, но нашите шампиони продължиха да стоят добре на терена и да са равностойни на своя далеч по-именит съперник. Гостите успяха да поведат с 10-5 след серия от 6-0, но пък българите отвърнаха със 7 точки поред, като тройка на Тодор Стойков им даде преднина. До края на частта тя се запази и след десет минути резултатът бе 15-12.

Барса изравни в началото на втората четвърт, но с кош на Дарил Уоткинс домакините си върнаха водачеството. То обаче бе последното за тях, като Барса отговори със серия от 9-0, която им донесе преднина от 7 точки. Тройка на Мохамед Абукар спря серията на гостите, но те продължиха да водят до края на първото полувреме, което приключи 29-24 в тяхна полза.

Второто полувреме тръгна с 5 поредни точки за гостите, което направи разликата за първи път двуцифрена. В следващите минути последваха няколко хубави изпълнения за публиката, като играчите на Лукойл Академик се отличиха с добри контраатаки, които освен, че зарадваха феновете в залата, намалиха и изоставането до 4 точки. Барса не успя да отбележи и в следващите си атаки, а след много хубава изява на Павел Маринов под коша, Лукойл намали само до точка при оставащи две минути и половина до края на третата част. 60 секунди по-късно с 2 точки на Хийт, домакините изравниха, но пък Нейтън Джауай с две забивки върна преднината на Барса. След това Абукар вкара тройка, но същото повтори и Еразъм Лорбек и така частта приключи при резултат 47-43 за каталунците.

В последната четвърт Лукойл изравни с кош на Уоткинс и забивка на Павел Маринов, но Барса пак се откъсна, като вкара 6 точки поред. Това обаче не стресна българският шампион, който също направи серия и след 11-0 дръпна напред с цели 5 точки при оставащи 04.48 минути до края. След това дойде ред на поредната серия в тази четвърт, като тя бе от 7 точки за Барса, които дадоха аванс на тима от 2. Тенчо Банев изравни със забивка, но Пийт Майкъл и Марселиньо дадоха аванс на гостите от 4 точки, минута и половина преди края. Надеждите за Лукойл се върнаха, когато Тодор Стойков вкара три наказателни удара при оставащи 76 секунди, а в ответната атака Майкъл пропусна, но топката остана за каталунците. Това даде възможност на тима да отбележи, а Марселиньо вкара и кош и един фаул, 46 секунди преди края. Само 8 по-късно и Хийт отбеляза тройка, с което преднината на гостите пак падна само до точка. Пийт Майкъл вкара нов кош за гостите, а след това Стойков изпусна топката и 3 секунди преди края мачът приключи. Барса вкара два наказателни удара, а крайният резултат бе фиксиран с тройка на Хийт в последната секунда след стрелба малко пред центъра на терена.

Капитанът на българите Тодор Стойков бе най-резултатен за тима и завърши с 15 точки. Брандън Хийт се отчете с 12, а Мохамед Абукар добави 11 и 7 борби.

За Барса неудържим в подкошието бе Нейтън Джауай, който се отчете с 21 точки. Марселиньо Уертас добави 13 и 6 асистенции, а Еразъм Лорбек се отчете с 10 точки.

Източник: http://bgbasket.com, видео sportal.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete