Петък, 3 Май 2024, 16:03

Достойно представяне на ГПЧЕ "Алеко Константинов" на национално състезание в гр. Ловеч

16 Декември 2014, 14:14
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1847 3


По инициатива и със съдействието на младата учителка от Америка, Касандра Биенхоф, представители от почти всички английски паралелки от 8 до 12 клас към ГПЧЕ "Алеко Константинов"- гр.Правец, взеха  участие в Националното състезание BEST организирано със съдействието на Националната Асоциация по Дебати, което се състоя в Ловеч на 13 и 14 декември.

"Учениците от Гимназията в Правец бяха най-много на брой. Те се включиха в състезанието с голямо желание и много емоции. Показахме много добри резултати, но за следващия етап от състезанието ще бъдем много  по подготвени", каза американката Касандра.
"Духът на нашия отбор от 20 ученика не се загуби и за секунда и не освободи място за притеснение. Бяхме отлично подготвени и мотивирани, но признаваме, че не очаквахме толкова силна конкуренция, тъй като участваме за първи път. В състезанието участваха повече от 300 ученици от езикови и други елитни гимназии от цяла България в четири различни категории: интерпретация на проза и поезия, оригинална реч и дуо изпълнение. Гордеем се, че наши ученици достигнаха полуфинал и финал", сподели ученичката Галена от 11 "б" клас.

Учениците от Правец започват подготовка за следващото предизвикателство, което ще се проведе в Пазарджик. Те споделиха, че се надяват още талантливи ученици да разберат колко полезно и интересно е това състезание  и да участват, за да докажем високото ниво на образование в ГПЧЕ " Алеко Константинов". Учениците не пропуснаха да изкажат благодарности към учителите: Стефка Атанасова, Татяна Димова и Паолина Цветкова,  които им оказваха помощ и подкрепа през цялото време.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete