Вторник, 30 Април 2024, 10:43

Доц. Спасов представи Висоцки с китара по повод 77г. от рождението му

25 Януари 2015, 14:16
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1281 1


Днес се навършват 77 години от рождението на великия руски поет, певец, писател и филмов актьор Владимир Висоцки. Творчеството му отдавна е част от световната култура - актьорска дейност, песни и записи на грамофонни плочи, поетично творчество, проза.
Събитието бе отбелязано вчера (24 януари) от 17:30ч. в Исторически музей Ботевград. Специален гост бе доц. Георги Спасов, преподавател по физика в Колежа по енергетика и елекроника. „Много се радвам, че Владимир Висоцки и доц. Георги Спасов изпълниха зала Орханиец на Историческия музей. Ние така виждаме съвременния музей – днес сте дошли да послушате песните на Висоцки – ще видите и музея, утре ще дойдете да разгледате експозицията в музей и ще ви изненадаме, пък, с изложба. Трябва да са свързани нещата, за да може тази прекрасна сграда в центъра на града да бъде изпълнена със съдържание. Радвам се, че сред нас са Веселка Божкова, главен експерт Култура и вероизповедания в община Ботевград, много общински съветници, както и всички приятели и гости на музея”, с тези думи директорът на музея Тодорка Коцева откри вечерта.
 
Доц. Спасов представи с китара множество песни на Висоцки. Творчеството на великия руски поет е цветно и разнообразно – песни за спорта, военни песни, песни за приятеля, планински песни, хумористични и много други. Доц. Спасов изпълни и своя авторска песен, подражателна на творчеството на Висоцки, за което получи адмирациите на присъстващите.
Г-жа Коцева му благодари за гостуването и покани гостите във фоайето на музея, където бе подредена изложба, посветена на руския гений.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Toдорко Коцев 25 Януари, 17:00

    Тая новина май е за Тодорка Коцева, а между другото се споменава за Висоцки и доц. Спасов... :uups:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete