Неделя, 8 Септември 2024, 02:31

ДПС изключи председателя Джевдет Чакъров и още 16 депутати

11 Юли, 11:23
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 579 1


Парламентарната група на ДПС взе решение да изключи председателя на партията Джевдет Чакъров и още 16 депутати, които присъстваха на сбирката при Ахмед Доган. Сред изключените са Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Едис Даудов, Ердуан Мехмед, Ешереф Ешереф, Левен Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али, Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Фабибе Расим, Хайри Садъков и Юсеин Вейселов.

Решението беше взето на заседание на парламентарната група и беше подкрепено с 25 гласа "за". В резултат на това групата на ДПС се намали до 27 души, превръщайки се в четвъртата политическа сила в парламента след ГЕРБ-СДС (68 депутати), ПП-ДБ (39 депутати) и "Възраждане" (38 депутати).

С това развитие ДПС автоматично загуби правото си на втори мандат, тъй като според конституцията той се полага на втората по големина парламентарна група, която сега е ПП-ДБ.

Независимите депутати в парламента вече са 21, след изключването на 17-те депутати от ДПС

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (17) (0)
    1. добавен от: ( Терминал 2 ) 11 Юли, 12:24

    На пореднните предсрочни избори на есен, които ще струват на данъкоплатеца нови 120млн.лв едва ли ще има избирателна активност по голяма от 30%. Няма родолюбци и почтени интелектуалци! Вече и на децата е ясно, че да си политик и депутат в тази държава е позор! Всичко се е обвързало в далавери, кражби, партийни и корпоративни интереси, че чак абсурдите и безаконието в тази държава са се правърнали в норма - модел за подражание!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete