Сряда, 1 Декември 2021, 11:55

Драгоман отпразнува 52 години от обявяването му за град! (ВИДЕО)

29 Август, 17:22
(2) (1)
Драгоман - Новини
Прочетена: 786 2


Въпреки проливният дъжд, който валя в съботния следобед, тържеството по случай празника на Драгоман се състоя, за радост на жителите, гостите на града и общинската администрация.

На 28-ми август Драгоман отпразнува 52 години от обявяването му за град с богата музикална програма.

Празникът започна с тържествена Света литургия и водосвет отслужен от 7 свещеници в църквата "Св. Архидякон Стефан". След богослужението, кметът Андрей Иванов излезе на сцената на площада, за да отправи своето приветствие към жителите на града.

"Обилният валеж навръх празника на Драгоман го възприемам като Божи знак, че на града ни ще му върви по вода. Знаете, че в Драгоман започнахме много проекти в сферата на ВиК инфраструктурата, които убеден съм, ще бъдат успешно завършени. Тук е моментът, от свое име и от името на общинската администрация да ви благодаря, уважаеми съграждани, за проявеното търпение към причинените ви неудобства с разкопаните улици. Това обаче е временно и след полагането на водопроводите, асфалтирането и тротоарната настилка, градът ни ще има нов облик." С тези думи кметът Андрей Иванов се обърна към своите съграждани.

Празничната програма продължи с изпълнения на фолклорните групи от местните Читалища. Народната певица Светла Дукатева зарадва почитателите на българската народна песен, които извиха голямо хоро на площада.

Най-младата публика с нетърпение очакваше специалните участници - Руслан Мъйнов и Десислава, които със своите хитови песни разгорещиха почитателите си след проливния дъжд.

Празникът продължи с дискотека под звездите и заря, която грейна в небето над Драгоман.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (3) (1)
    1. добавен от: От Драгоан 4 Септември, 10:31

    Къде е маската кмете!

  • Отговори (2) (1)
    2. добавен от: От с. Чеканец 4 Септември, 10:38

    А за разбития асвалт в с. Чеканец и "причиненото неудобство", кога лично Вие ще носите отговорност, с мълчаливото си поведение и бездействие по въпроса?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (13)

Смятате ли, че днес България е независима държава?

Анкета » коментари (13)

Смятате ли, че днес България е независима държава?

отговори
Да, напълно независима е (53)
70% Complete
Не, не е независима (823)
70% Complete
Частично независима е (107)
70% Complete
Нямам мнение по въпроса (40)
70% Complete