Събота, 20 Април 2024, 10:54

Драгоман отпразнува 53 години от обявяването му за град!

28 Август 2022, 18:22
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1112 0


С богата музикална и развлекателна програма, на 27-ми август, събота, Драгоман отпразнува 53 години от обявяването му за град. Централният площад на града бе изпълнен с жители и гости на крайграничния град, дошли да се забавляват заедно с музикалните изпълнители на откритата сцена. Сред официалните гости на празника бяха Архимандрит Василий – Протосингел на Софийска Света Митрополия, бившите депутати за София област и понастоящем водачи на листите за 26-ти МИР - Младен Маринов – ГЕРБ, Юлиан Ангелов – ВМРО, Зоран Джуров – Председател на Общински съвет Цариброд – Р Сърбия и др.
За децата на Драгоман бе предвидена специална програма – творчески ателиета, която започна в 16,00 ч.

Преди официалното откриване на празника, в енорийския храм „Св. Архидякон Стефан“ бе отслужен тържествен водосвет. След водосвета, кметът Андрей Иванов излезе на сцената, за да приветства жителите на Драгоман и да благодари на всички спомоществователи, допринесли за осъществяването на празника на града. След приветствието на домакина, Архимандрит Василий благослови жителите на Драгоман. Музикалната програма бе открита с „Пирински танц“ в изпълнение на голямата група танцьори на НЧ „Мелдия-2012“. На сцената се изявиха самодейците от Читалищата в Община Драгоман, които показаха богатия танцов и певчески фолклор на Драгоманския край. Сред участниците бяха малчуганите от Детска вокална група „Палави ноти“, познати на малки и големи с авторското детско предаване "Лексиконче с песнички", което се излъчва по детската телевизия Е КИДС.
Специални гост-изпълнители на празника на Драгоман бяха Монтанската духова музика – VIVO MONTANA, Певицата Димана и актьорът и шоумен, известен с култовото тв предаване „Ку-Ку“, а после – „Каналето“ – Камен Воденичаров. Любими песни от българската естрада, фолк-хитове и народни песни изпяха пред Драгоманската публика Димана и Камен Воденичаров, а на площада се извиха големи хора. Децата се качиха на сцената и заедно с изпълнителите пяха и танцуваха.

В 22,30 ч. небето над Драгоман бе огрято от празничната заря, а след светлинното шоу празникът продължи до малките часове с дискотека под звездите.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete