Събота, 18 Май 2024, 18:51

Драгоман празнува 54 години от обявяването му за град; Симона Загорова и орк. "Шевица" откриха програмата на 25-ти август

26 Август 2023, 02:43
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 617 0


С всенародно веселие на площада под ритъма на българската народна песен и танц, изпълнени от оркестър „Шевица“, премина първата вечер, посветена на празника на Драгоман и 54-та годишнина от обявяването му за град. Над 2 часа Ивайло Шопски – създателят на орк. „Шевица“ и на Първото пътуващо читалище „Бащино огнище“, заедно с музикантите от „Шевица“, пяха за жителите и гостите на Драгоман и направиха патриотична викторина. Подаръците за участниците в нея бяха български знаменца и книги, разказващи за героични подвизи на малко известни личности от Драгоманския край по време на Сръбско-българската война.

Началото на празничната вечер поставиха домакините – ТС „Ритмика“ – най-малките, средната група и Ансамбълът, към НЧ „Мелдия 2012“; самодейците, които ревностно пазят и популяризират фолклора на родния край.

Певицата Симона Загорова, позната на широката публика от „Гласът на България“, излезе около 21,00 ч. на Драгоманска сцена под силните аплодисменти на събралото се множество на площада. Освен емблематични песни от своя репертоар, като „След края“, „Скрита в сърцето ти“, „Няма кой да ме спре“, „Имам нужда от теб“, „Моето момче“, Симона изпълни много от любимите на публиката поп-фолк хитове, включително и на своята майка – Глория.

По традиция, и тази година община Драгоман бе предвидила забавления за най-малките с аниматорите от агенция „Парти Фокс“, които се преобразиха в любими детски герои. Повече от час, забавляваха децата с ефектно шоу и множество състезания.

На 25-ти август, петък, беше само началото на честването на празника на Драгоман.

Днес - 26-ти август, събота, е кулминацията на честването. Заповядайте в Драгоман да се веселите, пеете и танцувате с разнообразната програма, подготвена от община Драгоман:

Танцови групи към НЧ „Мелдия 2012“
19:00ч. – Народните певици
Бисера и Лидия

19:30ч. – Берковската Духова Музика

20:30ч. – Дара

21,30ч. - Яница

22,30ч.- Празнична заря и дискотека под звездите

За най-малките, в 16:30ч. – Детско шоу с анимация и игри! 

Екипът на "Балканец" ще отрази празничната програма и в днешния съботен ден.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete