Събота, 18 Май 2024, 17:23

Драгоман пред екокатастрофа! Министър Караджов на спешна среща с кмета Иванов!

21 Юли 2022, 22:40
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1531 5


„Апелираме спешно за намиране на трайно решение за предотвратяване на екологична катастрофа на територията на гр. Драгоман. Гражданите за пореден път изтърпяха поредното наводнение с фекалии, като за този проблем сме Ви сигнализирали многократно….
След последния проливен дъжд на нашата територия, шахтите бяха запълнени с всякакъв вид инертен материал и след затваряне на част от шахтите в резултат на строителството на АМ „Европа“, по ул. „Пирин“ се получиха гейзери от фекални води; мазетата, дворовете и приземните етажи на къщите бяха заляти с мръсотия и смрад….“
Това е част от Отвореното писмо на кмета на Община Драгоман – Андрей Иванов до Министерски съвет, до министъра на финансите – Асен Василев и до министъра на регионалното развитие и благоустройството – Гроздан Караджов, по повод отказът на Министерски съвет да финансира одобрен вече проект за ул. „Международно шосе“ и карето около ул. „Пирин“. Копие от писмото е изпратено до националните медии. Местната власт в Драгомани и жителите настояват за осигуряването на финансови средства за изпълнението на обект „Реконструкция и доизграждане на част от канализационната, водопроводната и уличната мрежа в гр. Драгоман, община Драгоман“.
В писмото се казва още, че ако „неотложният проблем, застрашаващ здравето и живота на живущите, не бъде решен, жителите на населеното място и преминаващите през тази инфраструктура са готови да излязат на протест и да блокират АМ Европа. Гражданското неподчинение ще бъде периодично и продължително до решаването на проблема, който засяга и държавата, в частност АПИ като възложител на строежа на магистралата.
По този повод, на 22 юли, в 10,00 ч. министър Караджов ще бъде в община Драгоман.

„Балканец“ ще продължи да следи темата!



Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (1) (2)
    1. добавен от: Ваня Вълчева 22 Юли, 04:58

    1. В този апел са налични, доста неистини. 2. В него както обикновено има правописни грешки и грешки на стила на изразяване.

    • (1) (1)
      1. добавен от: Анонимен 22 Юли, 10:04

      И това ли е най-същественото?!? Не проблемът на хората, а стилистиката?!?

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Пешо 23 Юли, 11:16

    Отдавна не в място за живеене благодарение на подкупна местна власт, камиони, дупки, прах и шум, неща случващи се без допитване за мнение от населението, скоро и вода няма да има благодарение на копаенето до водоизточника за града и всичко това благодарение на арогантност, дебилност и корупция в управата на града

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 6 Август, 23:51

    Всичко е важно! Особено това, когато искаш все пари от Държавата, и когато те обвиняват и има прокурорска проверка в злоупотреба с отпуснати финансови пари!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Иво 7 Август, 06:59

    Разрушаването на Международен път е съгласувано с Община Драгоман / кмета/ също така е съгласувано и трасето на новия път само че хората които работят от другата страна на магистралата трябва да отидат до алдомировско блато и оттам да се върнат обратно за да стигнат до работните си места колко прост кмет трябва да си за да подпишеш такова нещо

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (248)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete