Неделя, 5 Май 2024, 22:53

Драгомир Стойнев: С проекта "Южен поток" ще се даде възможност на десетки хиляди български граждани да намерят работа

8 Юли 2013, 20:10
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 769 1


 „Южен поток” остава стратегически проект за страната както в икономически, така и в социален план. От социална гледна точка ще се даде възможност на десетки хиляди български граждани да намерят работа, ще намали безработицата в региони, където има висока безработица. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след среща с премиера Пламен Орешарски и председателя на Управителния съвет на „Газпром” Алексей Милер. „Българските инженери ще могат да си намерят работа. Българските газови специалисти ще придобият опит в изграждането на един толкова голям стратегически проект не само за България, но и за Европа. Това наистина е проект, който е от национално значение”, посочи министърът.
„Важно е да се установи и регулаторният режим на този проект, тоест конкретен резултат от преговорите на ниво ЕС за Русия. Тази година трябва да се ускори работата по него. Министър-председателят възложи допълнителни усилия на административно ниво, тъй като тази година трябва да имаме окончателен подробен устройствен план, окончателна оценка за въздействието върху околната среда, окончателен технически проект и да се кандидатства за разрешение за строеж. Тъй като е имало известно закъснение, ние ще ускорим работата, тъй като за нас е важно да има диверсификация на маршрута за доставки на природен газ”, заяви министър Драгомир Стойнев.
„Създадена е проектна компания „Южен поток България”, където делът на руската и на българската част е 50 на 50. Това ясно показва, че е защитен националният интерес”, подчерта Стойнев.

Източник: Агенция Фокус

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete