Четвъртък, 2 Май 2024, 06:09

Духовият оркестър и вторият мажоретен състав се завърнаха от участие във Франция

19 Февруари 2014, 14:58
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2328 1


На 18 февруари, Духовият градски оркестър с диригент Иванка Савова и втори Мажоретен състав с ръководител Иванка Христова се завърнаха от участие в Южна Франция.
Нашите музиканти и мажоретки участваха в празничната програма, посветена на Фестивала на мимозата, който се провежда ежегодно в градчето Мандейо ла Наполи, на 6 км от Кан. Празникът на Мимозата продължава два поредни уикенда – от 16 до 23 февруари. Освен от България, във фестивала взеха участие състави от Франция, Швейцария, Кения и Австрия.
В събота вечерта (15.02) нашите представители изнесоха концертна програма, а в неделя се включиха в дефилира, който премина по крайбрежните улиците на градчето. „Атмосферата беше невероятна, от всякъде се хвърляха цветя, а хората се забавляваха”, споделиха нашите участници. В репертоара на оркестъра бяха включени, както български, така и френски произведения, не липсваше и съвременна музика. „Харесаха ни и много ни аплодираха, а и мажоретките бяха голяма атракция”, сподели Иванка Савова.
„Хората там са много освободени, много се забавляват. Характерното за техните празници е, че те са доста по-разчупени – залагат на много различни състави, като брой хора, като формация на инструменти, като сценично облекло – гледат да става шоу”  - коментира Иванка Христова.
Мажоретките и музикантите заминаха за Южна Франция на 12 февруари по покана от френска страна, като организатор на Фестивала на мимозата е кметството на Мандейо ла Наполи. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Bistra Pancheva 19 Февруари, 16:42

    BQHA STRAHOTNI ...NAISTINA .BQH TAM I GI VIDQH

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete