Вторник, 23 Април 2024, 21:58

Дузпа в добавеното време и червен картон не помогнаха на "Балкан 1929" срещу 10 от "Гранит" (Владая)

19 Септември 2020, 19:05
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1813 6


Футболистите на "Балкан 1929" допуснаха първо домакинско поражение за сезона. На своя стадион "Христо Ботев" балканци отстъпиха с 0:1 срещу 10 човека от "Гранит" (Владая) в много изнервен сблъсък, част от 7-ия кръг на Югозападна Трета лига. Гостите играха почти цяло второ полувреме с човек по-малко заради червен картон на Пламен Гигов, а дълбоко в добавеното време домакините получиха и дузпа в своя полза. Изстрелът на Петко Петков от бялата точка обаче бе спасен от вратаря на "Гранит" Стоян Деспотов, който се превърна в герой за своя тим и след силния мач, който изнесе, помрачи настроението на "зелените" насред Ботевград. 

Двубоят започна по-добре за гостуващия тим, който още в 6-ата минута загатна за проблемите, които може да създаде на ботевградчани. Тогава се наложи вратарят на "зелените" Костадин Котев да се намесва решително при игра 1в1 с противников футболист. Тимът на "Балкан 1929" беляза доста мудно и бавно темпо в началото, като изпитваше затруднения в това да организира играта си. В 17-ата минута отборът на "Гранит" (Владая) неочаквано поведе в резултата след доста нестандартно изпълнение. Удар с глава на Димитър Димитров от дъгата на наказателното поле затрудни максимално вратаря Костадин Котев, който не се беше позиционирал добре и гостите поведоха. До края на полувремето тимът на "Балкан 1929" отговори чрез капитана Здравко Атанасов и нападателя Петко Петков, чиито удари бяха близо до това да върнат равенството, но без успех. 

След подновяването на играта обстановката се нажежи още повече, когато в 55-ата минута главният съдия Йордан Воденичаров изпрати под душовете Пламен Гигов от състава на "Гранит" за нарушение срещу нападателя Петко Петков, който се откъсваше сам срещу вратаря. В последствие ситуацията на стадион "Христо Ботев" претърпя пълна метаморфоза. Логично отборът на "Балкан 1929" започна да атакува много по-ожесточено, като "жълто-черните" бяха прибрани дълбоко в своята половина. В 62-ата минута чудесен изстрел на Ангел Ангелов мина над вратата, а 5 минути по-късно удар на Петко Петков замалко да намери очертанията. В 76-ата минута отново Петко Петков можеше да върне равенството, но вратарят Деспотов спаси брилянтно удара на излезлият очи в очи с него нападател на "Балкан 1929". До края на мача домакините продължиха непрестанните си опити да тормозят противниковата защита в търсене на пролука. "Зелените" се възползваха и от численото си предимство, но гол така и не падна. В 96-ата минута спорно решение на главният рефер Йордан Воденичаров даде отлична възможност за ботевградчани да вземат поне точката. Нарушение срещу Петко Петков бе причината да бъде посочена бялата точка. Останаха съмнения обаче дали нарушението бе с основание. В крайна сметка нападателят на "Балкан 1929" застана зад топката, но изстрелът му в долния ляв ъгъл на вратата бе отразен котешки от стража Стоян Деспотов. В последствие гостите успяха да се оттърват от безизходицата, в която се намираха и с 10 човека и дузпа в 96-ата минута оцеляха и откраднаха трите точки от Ботевград. Това определено съкруши жестоко амбициите на "зелените", които ще трябва бързо да се оттърсят от загубата и да си вземат нужните поуки. 

В следващия 8-и кръг отборът на "Балкан 1929" гостува на друг новак - 16-ия в класирането "Левски" (Чепинци) на 26 септември в Доброславци.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , Югозападна Трета лига

Коментари (6)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Септември, 20:17

    Пари на вятъра

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Септември, 20:27

    С тия пияници толкова

  • Отговори (2) (6)
    3. добавен от: Анонимен 19 Септември, 20:30

    С един Петко няма да стане работата, излагация като домакин срещу 10 човека и даже не може да изравнят.

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 19 Септември, 20:47

    С човек повече 30 мин. срещу Владая...Закривай1

  • Отговори (2) (0)
    5. добавен от: Анонимен 20 Септември, 00:01

    Комарджия пияница

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Каката 20 Септември, 02:18

    Не са 10 човека а от 78 минута гостите играха с 9 заради контузия на централния защитник и изчерпани смени

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete