Събота, 1 Април 2023, 19:48

Двама обвиняеми от с. Нови хан за разпространение на порнографски материали с участието на непълнолетни лица остават в ареста

20 Ноември 2022, 20:17
(1) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 559 2


Днес, 20.11.2022 г., съдът уважи искането на Районна прокуратура – Елин Пелин за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите С.Г. (на 42 години) и Цв. Г. (на 40 години). Те са привлечени към наказателна отговорност за извършено престъпление, което е с изключителна степен на обществена опасност. Деянието е квалифицирано по чл. 159, ал. 4, т. 1, вр. ал. 2 от НК.

В хода на досъдебното производство са събрани доказателства за това, че в жилище в с. Нови Хан, община Елин Пелин, С.Г. и Цв.Г. разпространявали до неограничен кръг потребители на интернет порнографски материали - клипове и снимки, за създаването на които са използвани лица с неустановена самоличност, видимо изглеждащи като ненавършили 18-годишна възраст.

За целта обвиняемият С.Г. използвал преносим компютър и мобилен телефон, посредством инсталирани програми – Bit Torrent клиенти, и чрез профил в електронна поща. Неговият брат – обвиняемият Цв. Г., извършвал престъпното деяние чрез мобилен телефон и програмата за обмен на незабавни съобщения Telegram.

По делото са извършени оглед на местопроизшествието, претърсвания и изземвания на веществени доказателства, изготвена е компютърно-техническа експертиза, разпитани са свидетели. Установени са множество мултимедийни файлове и файлове с порнографски изображения на непълнолетни и малолетни лица. Открити са инсталирани приложения, използвани за тяхното разпространение до други лица.

Съдът прие доводите на Районна прокуратура – Елин Пелин за наличие на обосновано предположение за авторството на престъпното деяние. Съществува реална опасност обвиняемите да извършат престъпление, да осуетят разкриването на обективната истина по делото и да се укрият.

Обвиняемите С.Г. и Цв.Г. са задържани на 18.11.2022 г. в рамките на мащабна операция за разкриване на мрежа за разпространението на порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст. Тя се проведе в няколко града в страната с участието на Прокуратурата на Република България, Националната следствена служба и Главна дирекция „Борба с организирана престъпност“ на МВР.

Разследването продължава под ръководството на прокуратурата.

снимка: TVN.BGИзточник: Апелативна прокуратура-София

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Ноември, 01:30

    Продавам прасета 2х80кг 200бр

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 07:16

    ебаме и горещо кафе в ануса даим е слдко

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (44)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (44)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (942)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (2250)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (136)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (139)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (412)
70% Complete