Четвъртък, 25 Април 2024, 14:49

Двама шахматисти от клуб "Балканъ" с достойно представяне на международен турнир в Панагюрище

10 Май 2021, 12:58
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 821 1


На силен международен турнир по шах, проведен в Панагюрище на 8 и 9 май, двама шахматисти от клуб "Балканъ" се представиха достойно и успяха да спечелят международен рейтинг. Галин Иванов и Борис Борисов представиха Ботевград в надпреварата, след като взеха участие в турнира с амбиции да натрупат точков актив и да придобият рейтинг от международни прояви. Въпреки силната конкуренция, целта на двамата представители от клуб "Балканъ" бе изпълнена. Галин Иванов генерира 3 точки, а Борис Борисов набра 2,5, което ги поставя в първата половина на генералното класиране. В същото време капитанът на шахматния клуб Галин Иванов си спечели поредно признание в кариерата. Той придоби международен рейтинг в три шахматни дисциплини - класически шах, блиц и ускорен шах.

В надпреварата участие взеха 96 състезатели от различни държави, сред които Франция, Турция, Гърция, Израел, Северна Македония

Ботевградските шахматисти изказаха своите благодарности спрямо двамата президенти на шахматния клуб - бизнесменът Константин Лазаров и общинският съветник Дамян Маринов, които осигуриха средствата за участието на състезателите в силния международен турнир.

В събота (15 май) предстои друго важно участие за шахматистите от клуб "Балканъ". Галин Иванов, Борис Борисов и Елица Якимова ще взвемат участие в най-грандиозния шахматен турнир, организиран някога в България с участници от САЩ, Русия, Испания, Германия, Франция, Дания и Северна Македония. Ботевградските представители ще мерят сили в конкуренцията на над 250 шахматисти от цял свят. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Шахматен клуб "Балканъ" , шах , шахмат

Коментари (1)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: djenti 10 Май, 15:52

    Браво на мояг приятел Галин, БРАВО

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete