Четвъртък, 2 Май 2024, 01:41

Дванадесет съветници искат извънредна сесия за проблемите на ВиК "Бебреш"

3 Юни 2014, 14:38
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1309 0


Днес преди обяд дванадесет общински съветници внесоха искане за свикване на извънредна сесия на ОбС – Ботевград, по проблемите на  „ВиК Бебреш” ЕООД. Въпросите, които предстои да бъдат разисквани са:
 
1. Какво е нивото на събираемост на предоставените и фактурирани услуги на битовите абонати на дружеството и какви конкретни мерки предприехте, за да я увеличите? Посочете с конкретни факти и цифри ефективността от предприетите мерки.
 
2. Какви конкретни мерки предприемате за увеличаване броя на абонатите на ВиК Бебреш, които имат монтиран уред за измерване на потребеното количество вода, съгласно общите условия на договора?
 
3. Управляваното от Вас дружество води ли статистика и прави ли анализ на причините за възникналите аварии във водопреносната мрежа? Предприети ли са конкретни мерки за намаляване на тези аварии и какви конкретни резултати може да отчетете в тази връзка?
 
4. Какви конкретни мерки сте предприели или възнамерявате да предприемете, за да стабилизирате финансовото състояние на ВиК Бебреш?
 
5. Какви конкретни мерки възнамерявате да предприемете за оптимизиране на разходите и подобряване организацията на работа?
 
6. Кога и как се запознахте с решението на ДКЕВР, с което ВиК Бебреш се задължава да прекрати начисляването на такса за пречистване на отпадни води, считано от 01.11.2011 г.?
 
7. Вярно ли е, че ВиК Бебреш продължава да заплаща текуща месечна санкция, наложена от РИОСВ София област за това, че зауства отпадните води без да ги пречиства? Каква е сумата на месечната санкция и колко общо е начислената и изплатена глоба до този момент?
 
8. След либерализирането на пазара на електроенергия средно напрежение от средата на 2013-та година, има ли предприети мерки от страна на ВиК Бебреш за сключване на договор за покупка на електроенергия – средно напрежение от свободния пазар, при което би се постигнала сериозна оптимизация на разходите за този ресурс ?
 
От управителя Радослав Наков е изискана и допълнителна информация относно :
 
 - длъжностното разписание във ВиК Бебреш и съкращенията, които предвиждате да извършите, съгласно прието решение на ОбС Ботевград от 29.05.2014 г.
 
 - потреблението на електроенергия за последните дванадесет месеца на всяка една пречиствателна станция за питейни води, на която има инсталирана озонираща инсталация
 
- нивото във водопреносната мрежа на „ВиК Бебреш“ на Неносеща приходи вода в проценти за 2013 г, и разчет за 2014 г.
 
 След изслушването и обсъждането на внесената информация, съветниците предлагат ОбС Ботевград да приеме решение с което:
 
1. Приема информацията на управителя Радослав Наков, относно дейността на ВиК Бебреш
 
2. Възлага на управителя на дружеството Радослав Наков да внесе в ОбС Ботевград текущ финансов отчет на  ВиК Бебреш за периода 01.01.2014 г. - 15.06.2014г.  В срок до 20.06.2014 г.
 
3. Възлага на управителя Радослав Наков в срок до 20.06.2014 г. да внесе за одобрение в ОбС Ботевград актуализиран бизнес план на дружеството за периода 01.07.2014 г – 31.12.2014 г.
 
Съгласно Правилника на ОбС – Ботевград, извънредната сесия трябва да се насрочи в седемдневен срок.
Искането е подписано от: адв. Христо Якимов, д-р Веселка Златева, д-р Мариана Горгачева, Мариана Босовска, Цветелин Цветков, Филип Филипов, Цветан Цолов, Яница Иванова, Иван Гавалюгов, Цеца Христова,
Цветан Миньовски и Николай Димитров.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete