Неделя, 5 Май 2024, 15:10

Две докладни, внесени от опозицията, отпаднаха от дневния ред на сесията

25 Юни 2015, 08:51
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1952 1


Днешното редовно заседание на Общински съвет започна в присъствието на 23-ма общински съветници. От Дневния ред обаче отпаднаха две точки, внесени от опозицията.

Точка 3.7 - Докладна записка относно приемане годишна програма за дейността на Народно читалище „Хр.Ботев” за 2015, доклад за дейността му през 2014г и отчет за изразходените средства, внесена от д-р Марияна Горгачева отпадна. Докладната записка за неразплатените средства на Община Ботевград към институции и организации, внасяна три пъти от група съветници на три извънредни заседания отпадна и днес на редовната сесия. В подкрепа на гласуваното предложение да отпадне на точката съветникът Йордан Йорданов обясни, какви са мотивите на мнозинството - „В момента се провежда поредната от общо 17 ревизии в Община Ботевград. Някои отдели в администрацията не могат да обслужват граждани, а служителки се оплакват, че постоянно носят огромни папки на проверяващите”.

Първата и втора точка с информация за административното, териториалното и социално-икономическо развитие на с. Трудовец и с.Скравена бе приета с гласовете на 23 съветници. Съветникът Цеца Христова взе отношение по докладната записка за Трудовец, като заяви,че някои обекти в селото няколко пъти се залагат в общинския бюджет, но реално не се изпълняват. Тя посочи като такива ремонта на коритото на р.Касица, пътят към в.з. Лозята. Христова даде две предложения - да се определи една щатна бройка за един гробар и Общината да определи място за изхвърляне на твърди битови отпадъци.

Общинският съветник Филип Филипов отправи конкретни въпроси към кмета на Трудовец Веселин Драганов, на които отговори и Иван Иванов (кмет на Скравена), кое действително налага ремонта  на читалището и здравната служба и за първи път ли се поставят тези въпроси. "Ако този проблем стои от отдавна, поставян ли е до момента, защото това което съдържа читалището в Трудовец, може да бъде увредено от течовете", заяви Филипов и добави, че двете институции са най-посещаваните и трябва да им се обърне внимание. Кметът на Трудовец обясни, че е правен частичен ремонт на НЧ”Н.Ракитин” за 600 лв., но е необходимо по-цялостен ремонт. Сградата в момента е стабилна и не стои под заплаха да бъдат засегнати важни предмети или документи.
Иван Иванов заяви, че от 26 години ремонт на НЧ”19 февруари”в с.Скравена  не е извършван, но не държи непременно до края на мандата да бъде направен, а когато има средства. Както и в Трудовец, така и тук, са правени само частични ремонти на покрива на читалищната сграда, каза още кметът на Скравена.

Общинският съветник Георгина Романова от Скравена благодари на кмета Иван Иванов за изчерпателната информация и не пропусна да отбележи от името на своите съграждани, че са доволни за подобряване инфраструктурата в селото с отпускането на 3,5 млн.лв европейски проект. Романова подчерта,че читалището и паметникът – костница на Ботевите четници са в плачевно състояние,а ОУ”Св.Св. Кирил и Методий” е единственото училище в общината, което не е санирано и не му е сменена дограмата. 
 
Дневният ред бе допълнен с една допълнителна точка за отпускане н а 5 хил .лв за ремонт църквата на с. Краево.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete