Понеделник, 6 Май 2024, 16:17

Джоко Росич: "България е над всичко и в нея остават само най-силните"

22 Ноември 2013, 20:38
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3974 8


Невероятна обаятелност, харизма и истинско човешко присъствие показа великият актьор Джоко Росич на изпълнилите, тази вечер /22 ноември/ Малкия салон на НЧ ”ТодорПеев-1871” в гр. Етрополе .Организираната от Община Етрополе среща-разговор с неповторимия Джоко Росич, бе поредното мероприятие от богатата програма по повод 136 години от Освобождението на Етрополе. В началото  музикален поздрав към госта отправиха децата от групата за народно пеене към НЧ ”Тодор Пеев-1871”с ръководител Диляна Гоцева и музиканти от народния оркестър. Още с първите си думи невероятният изпълнител на стотици роли в киното „грабна” публиката със своя глас, който те кара да настръхваш като го слушаш. Всичко, което актьорът каза в началото бе един вид споделяне, за моменти от живота му, за усещането с което е започнал кариерата си, за дългите години на превъплъщения в образи и съдби на  изиграните от него роли.

Поредицата от въпроси, които му бяха зададени превърнаха срещата в интересен и увлекателен разказ, в който имаше много човешка емоция и усещане за обич към България и всичко българско. Актьорът се просълзи в момента, когато обясни какво е за него родината:” България е над всичко. В нея остават да живеят само силните. Всички сме шарени на цвят, но най-важните цветове са тези на синьото небе и цветовете на българското знаме.” В откровения разговор той сподели, че след изиграването на 40-тата  си роля осъзнава ,че това е неговото призвание. Най-много филми е заснел в Унгария и около 30 пъти се е налагало да умира в стотиците продукции с негово участие. С особено вълнение говори за родителите си и много житейски мъдрости, които е научил от тях, за детството си, за тежките военни години, за любовта му към етрополския край. В края на срещата Джоко Росич изрази удовлетворението си, че се е родил във време, в което е имал възможност да преживее уникални  неща. Всеки присъствал тази вечер на срещата усети обаянието и въздействащата сила, която излъчваше личността на Джоко Росич, което поражда чувство на гордост , че такъв човек е част от България.  


Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 09:07

    Braavo Na Djoko Rosich! Jalko che kaka Roska izgledja otnovo tolkova zle. Sramota e zamestnik kmet da hodi se edno go e vlachil poroq!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 09:23

    И пак без кмета,Етрополе има ли кмет изобщо?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 12:11

    koq ot dvete roski
    :?:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: анонимен 23 Ноември, 12:24

    И двете.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 12:56

    НЕВЕРОЯТНА СРЕЩА

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 13:56

    Този, който отговаря за музикалното оформление „няма" грешка. Думите на актьора почти не се разбират.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 12:48

    decata sa prekrasni

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: sp 29 Март, 16:39

    най-силните,или,най...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete