Петък, 26 Април 2024, 14:03

Единичен залог или колонка – коя опция е по-печеливша?

14 Декември 2021, 08:24
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1318


Онлайн букмейкърите предлагат много и различни опции за залози. Могат да се поставят както единични залози, така и комбинации или така наречените множествени залози.

Какво е множествен залог?
Множественият залог е залог, която комбинира множество залози в един. Независимо дали става дума за парична линия, хендикап или над/под залози, когато правите залог с една селекция, той е известен като единичен. Когато комбинирате повече от една селекция в един залог, той се превръща в Множествен залог /също познат като колонка или акумулатор/.

При единичен залог, за да спечелите – селекцията ви трябва да е печеливша. А как се печели от колонки в букмейкърите - просто е - всички селекции в колонката трябва да са печеливши. Най-често срещаният тип Множествен залог умножава коефициентите за всяка селекция един по друг, за да изчисли коефициентите за залога като цяло.

Какви са различните видове множествени залози?
Patent – Седем залога, обхващащи различни пермутации в три селекции (три единични, три двойни и един троен).
Yankie – 11 залога, обхващащи различни пермутации в четири селекции (шест двойни, четири утроени и един четирикратен)
Lucky 15 – 15 залога, обхващащи различни пермутации в четири селекции (четири единични, шест двойни, четири утроени и един четирикратен)
Lucky 31 – 31 залози, обхващащи различни пермутации в пет селекции (пет единични, 10 двойни, 10 утроени, пет четирикратни и един пет пъти)
Canadian – 26 залога, обхващащи различни пермутации в пет селекции (10 двойни, 10 утроени, пет четири пъти и един пет пъти)
Heinz – 57 залога, обхващащи различни пермутации в шест селекции (15 двойни, 20 утроени, 15 четири пъти и шест пет пъти и един шест пъти).
Super Heinz – 120 залога, обхващащи различни пермутации в седем селекции (21 двойни, 35 утроени, 35 четири пъти и 21 пет пъти и седем шест пъти и един осем пъти).
Goliath – 247 залога различни пермутации в осем избора (28 двойни, 56 утроени, 70 четири пъти, 28 шест пъти, осем седем пъти и един осем пъти).

Предимства и недостатъци на множествените залози
Основното предимство на множествените залози е потенциалът за по-голяма възвръщаемост с по-малка инвестиция. Основният недостатък е че повече селекции увеличават риска и намаляват вероятността вашият залог да спечели, защото всяка селекция трябва да спечели, за да бъде печеливш залогът като цяло.

Не е изненада, че тази форма на залагане е популярен избор за залагащи с по-малко опит и знание относно вероятните последици. Тези, които са по-сериозни по отношение на своите залагания, са склонни да предупреждават срещу този тип залагане, тъй като има по-голям шанс случайността или късметът да повлияят на резултата от залога, като се има предвид, че успехът му зависи от резултатността на повече от едно събитие.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete