Понеделник, 6 Май 2024, 22:15

Еко централа в Етрополе - позиция на инвеститора "Грийн Форест Проджект"

23 Септември 2015, 19:49
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3181 20


Инвеститорът "Грийн Форест Проджект" представи новата технология за производство на електричество и биотор от селскостопански продукти. Според тях ползите от подобни проекти се оценяват високо от местните власти и обществеността в страната. 
Електроцентралата на биомаса в Етрополе ще работи с нов вид суровина и по нова технология. Това обяви Елица Миладинова, управител на "Грийн Форест Проджект", по време на публичното предствяне на новия проект на инвеститора в гр. Етрополе. Като суровина предприятието ще използва растителна биомаса, съставена изцяло от различни видове селскостопански продукти. Миладинова подчерта, че новата технология изключва напълно възможността за използването на дървесна биомаса като суровина. Броят на новите работни места в централата е минимум 20, от които 10 преки в производствения процес и 10 административен и обслужващ персонал. Непреките работни места, на фирми,  свързани с дейността ще бъде около 200.
Строежът на еко централата се извършва от водещи чуждестранни специалисти с дългогодишен международен опит. Технологията на производство е сред най-модерните и доказали ефективността си в световен мащаб. Оборудването е осигурено от " Соларфотоника" Италия, лидер в строежа на подобни централи с изградени над 100 обекта в Европа.
Този вид електроцентрали са сред най-предпочитаните в Европа, защото с дейността си благоприятстват развитието на  аграрния сектор и са допълнителен гарант за поддържането на екологичния баланс в регионите. Над 10 000 е броят им в Германия, Австрия, Испания, Великобритания. В България подобни централи има на територията на над 15 общини. Три от тях са изградени от екипа под ръководството на Елица Миладинова, а ползите от тях вече са усетени от обществеността в регионите, в които оперират. Местните власти дори са издали специални препоръки на проектите. При откриването на централата в гр. Ямбол министър Танева коментира, че би се радвала във всеки регион на страната ни да има по една  такава централа, тъй като те носят много ползи за устойчивото развитие на аграрния сектор и земеделието.

Източник: balkanec.bg

Коментари (20)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Септември, 19:59

    дрън....дрън, че пляс.....пак прах в очите на слепите и неграмотните.....нищо неясно, само мъгла и смрад.... :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 23 Септември, 20:21

    Дим да Ви няма!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Ники 23 Септември, 20:39

    Изключително модерна технология.
    Поздравления за огромната инвестиция.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Мирослав 23 Септември, 20:46

    Всеки лев в общината е добре дошъл, си мисля...

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 23 Септември, 20:59

    Скоро ще плащаме зелена енергия на тройна цена, като благодарност за отровата, която ще дишаме,разбитите /то къде ли може повече от това/ улици!
    Честито, скъпи съграждани!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: анонимен 24 Септември, 18:05

    Малката с голямата уста би ли посочила в кои градове в Германия има такива централи, хора отворете Интернет и четете, ще видите какви лъжци седят до, пред и т.н.т.вас много ни подценихте

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 24 Септември, 18:25

    Bravo,Etropole ima nujda ot mladi i inteligentni hora,neka da ne gi progonvae.Te 6te otvorqt ne 6,a 80 rabotni mesta,a otnosno otrovite mislq ,4e ELACITE ni trovqt i razbolqvat dosta godini.Smqh i pozor za darjanieto i nekompetentnoto izkazvane na Penko Ninov i Mil4o Cacov! :lol: :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 24 Септември, 19:24

    Каква е цената на човешкият живот?!
    Струва ли живота на вашите близки 10 работни места?!
    Имали ли сте близки, умиращи от рак на белите дробове?! Дано не ви се случи, на никого не го пожелавам! Затова не ни убеждавайте, колко безвредни са тези централи!
    И без това младите напускат този чалгарски, пиянски, корумпиран град!Покажете една улица в Германия с толкова дупки, колкото има тук, с бурени, пораснали в асфалта като по бул."Руски",с толкова неграмотни общински служители. Млади хора, ако смятате да прекарате живота си в този град, не позволявайте тази централа да заработи! Животът и здравето нямат цена!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 24 Септември, 20:10

    N8,ami neka se se prekrati deinosta i na Elacite,za6toto i tq e vredna centrala. :x :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 24 Септември, 20:14

    Съжалявам, №9, но владея само български и не мога да разчета коментара ти!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete