Петък, 3 Май 2024, 07:49

"Елаците-Мед" АД и "Геотехмин" ООД организираха среща посветена на народните будители

27 Октомври 2016, 16:58
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2603 1


На 25.10.2016г. се проведе среща посветена на 1-ви ноември- Ден на народните будители, която е част от мероприятията организирани от "Елаците-Мед" АД и "Геотехмин" ООД, по реализирането на програмата "Култура и идентичност"-2016г. Срещата бе съвместна с издателство "Захарий Стоянов" и с поставен акцент върху литературата,изкуството и културата.На нея присъстваха: Валентин Цацов – директор на Рудничен комплекс „Елаците”, Даниела Теофанова – директор „Връзки с обществеността” в Геотехмин, акад. Георги Марков, Константин Косев, Тодор Коруев и поетите Боян Ангелов и Валя Радинска, Иван Гранитски - директор на  издателство „Захарий Стоянов“, Димитър Димитров-кмет на община Етрополе, Стефан Борисов-заместник-кмет, служители в Общинска администрация, председателят на Общинския съвет Марин Маринов, общински съветници, директори на училищата и културни институти, общественици, местни творци.
С приветствие към присъстващите се обърна Валентин Цацов :" Добре дошли на тържествената вечер, посветена на литературата, изкуството и културата, по съвместната програмата на „Геотехмин” ООД, „Елаците-Мед” АД и издателство „Захарий Стоянов”- „Култура и национална идентичност”- 2016 г. В рамките на тази програма в Етрополе сме посрещали едни от най-големите имена на българската литература и изкуство и сме имали среща с ярки книги, които са явления в българското книгоиздаване, с чудесни картини и музикални изпълнения. По утвърдена вече традиция, ние, от „Геотехмин” ООД, „Елаците- Мед” АД и издателство „Захарий Стоянов” правим дарения на училищните и читалищните библиотеки, като по този начин споделяме ценностите на нашата култура. Ние вярваме, че културното наследство носи голям заряд за подрастващите поколения. То е мощен източник за духовно развитие и е незаменим ресурс за устойчиво изграждане на личността."
Поканените светила на българската история и култура, говориха за своето дело в областта на литературата и историята.Поетите Боян Ангелов и Валя Радинска четоха свои стихове от последните издания на поетичните им книги.  

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 20:42

    Лоша организация. венета и като зам.кмет не се научи как се организират мероприятия. Н е и се доверявайте, това беше пародия. Нищо не се чуваше.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete