Събота, 27 Юли 2024, 06:38

Елин Пелин отбелязва тържествено 24 май

20 Май, 11:21
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 301 0


Град Елин Пелин се подготвя да чества тържествено 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. По традиция празникът ще бъде отбелязан с шествие и концерт, като всички жители и гости на града са поканени да се присъединят към събитията.

Програма на събитията:
- 09:15 ч. – Тържествен молебен в чест на светите братя Кирил и Методий, които създадоха българската азбука и положиха основите на славянската книжовност.
- 10:00 ч. – Шествие от Спортна зала „Инж. Янко Янков“, където ученици, учители и културни дейци ще преминат през града, за да отбележат празника.
- 10:30 ч. – Празничен концерт на пл. „Независимост“, с участието на деца и ученици от образователни и културни институции в община Елин Пелин.

Празникът, който е символ на българската духовност и култура, ще обедини жителите на Елин Пелин в едно общо честване на нашата богата културна традиция. „Нека всички заедно да посрещнем празника на словото и духовността!“ – призовават организаторите.

Тържествено изпращане на зрелостниците:
Тази година ще бъде отбелязано и тържественото изпращане на зрелостниците от град Елин Пелин. В 16:30 ч. зрелостниците ще се съберат пред СУ „Васил Левски“ и ще се отправят пеша към пл. „Независимост“. Там, в 17:00 ч., пред сградата на Общината, те ще бъдат наградени с поздравителни адреси и специални плакети под формата на символичен ключ за града. Тези плакети, изработени по идея на кмета на Община Елин Пелин, Ивайло Симеонов и са символ на връзката им с родния град и пожелание за бъдещи успехи и завръщане в родното място.

Празничната програма обещава вълнуващи моменти и много емоции за всички участници и гости. Елин Пелин отново ще засияе с духа на българската култура и просвета.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (169)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete