Понеделник, 29 Април 2024, 16:35

Елин Пелин се похвали с демографската си програма и данни за висока раждаемост

6 Февруари, 10:34
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 426 3


В последните години община Елин Пелин в Софийска област е на фокус с високите си данни за раждаемост и ръст на населението. Особено впечатляващо е, че децата родени на територията на общината, продължават да нарастват, като привличат все повече млади хора да изберат Елин Пелин за свой дом.

От 2017 година до днес, общо 1370 новородени бебета се раждат в семейства с постоянен или настоящ адрес в община Елин Пелин. Само през изминалата 2023 година, в общината бяха родени 219 бебета, от които 60 в самия град Елин Пелин, включително и три двойки близнаци.

Програмата за подпомагане и подобряване на условията за живот на младите семейства, насочена от Община Елин Пелин дава своите плодове. Инициативата, водена от кмета Ивайло Симеонов има за цел стимулиране на раждаемостта и подобряване на условията на живот в района.

От 2017 година насам, общината внедрява и подобрява наредба за отпускане на финансова помощ за новородено дете, като непрекъснато създава благоприятни условия за младите хора да създават семейства и да отглеждат децата си в Елин Пелин.

Важно е да се отбележи, че Община Елин Пелин предоставя финансова помощ при раждане на дете, която е по-голяма от тази, предоставяна от държавата, и не е обвързана с доходите на семействата. Сумата на помощта може да достигне до 5000 лв. за трето дете, което я прави най-голямата сума, отпускана от местните власти в страната в подкрепа на младите семейства.

Със своите програми и инициативи, Община Елин Пелин продължава да бъде пример за успешно стимулиране на раждаемостта и подобряване на жизнените условия на младите семейства в България.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (3) (1)
    1. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 13:31

    Стига с тази демагогия. Един тарикат само скача от телевизия в телевизия и се хвали ето истината. Нито едно селище в община Елин Пелин няма прираст включително и град Елин Пелин . Починалите надвишават много пове от новородените. Откъде дойде увеличението на общината. Зарегистрирането на над 600 човека в жилищните блокове на Побит Камък от там и приръста на село Нови хан. Как зад едни процеси станали преди години се увеличи общината и се коментират благодарение на успешното стимулиране на раждаемостта. Селата чувствително са намалели дори и града няма прираст.Но с гръмките загллавия само ще лъжем обществеността.

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 14:25

    Не гледайте какво става. Слушайте какво ви се говори.

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 21:53

    Ей, много лъже тоя кмет.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete