Вторник, 30 Април 2024, 09:29

„Елинпелинският Лас Вегас“ тотално приключи

11 Април, 16:11
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 906 7


Независимо от видимото обществено вълнение, възникващо около публично обявяваните намерения за инвестиции в България, те просто не се реализират. Много от тези проекти остават само на картинки, а някои дори не стигат и до там. Поредният пример за тотално нереализиран проект е комплексът известен като "Български Лас Вегас".

През 2014 година "България дивелопмънт холдингс лимитид" ЕАД получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект за строеж на големи туристически обекти в района между селата Равно поле и Мусачево. Планираните инвестиции бяха за над 1.5 милиарда лева, а по-късно се говореше за 1.5 милиарда евро. Проектът включваше изграждането на аквапарк, хотели, казина, мол, концертна зала и други.

Според идеята, този комплекс трябваше да стане един от най-големите туристически и развлекателни комплекси в Европа. Инвестицията бе предложена от "Кепитъл Консепт Лимитед" АД, която вече е принудително свалена от Българската фондова борса. Не само че проектът не няма да бъде реализиран, но и компанията не публикува годишен отчет в срок.

От самото обявяване на проекта местните хора бяха скептично настроени, а част от тях подозираха, че обявената инвестиция има за цел, само и единствено да прикрие апетитите към придобиване на общинска земя. Дали това е така?

Предстои да разберем.


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (6) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Април, 16:24

    Този проект се обявява ,че ще се строи ,когато кмето започне изборната си кампания ,след ,като мине мандата и пак се кандидатира пак се появява. Сега строят в града само общински съветници и близки до общината.Унищожава се земя но прокуратурата мълчи , а презастрояването е видно и се знае и от децата. Не им стигна искат отвсякъде да им тече. Ако не спазвате законите , а малко срам, ама и това чувство е далеч от всички тарикати.

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 14 Април, 12:44

      Че ние имаме ли кмет? Появява се само около избори....Градът е тотално пропаднал, мръсен, неподдържан, на съветниците първата работа им беше да си увеличат заплатите за несвършена никаква работа. Чудя ви се бе хора....толкова ли не се уважавате, че да гласувате за некадърници?

  • Отговори (0) (1)
    2. добавен от: Анонимен 11 Април, 16:26

    Много хора чакаха на този клон , но клона се отряза.

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 11 Април, 16:51

    и може би е за добре

  • Отговори (5) (0)
    4. добавен от: Панчо 11 Април, 16:56

    Още от самото начало беше ясно, че това е измамна схема - китаец търси инвеститори да строи комплекс в ЕС. Доста бг шарани му лапаха червея.

  • Отговори (0) (1)
    5. добавен от: Анонимен 13 Април, 17:33

    Да ду...........те супата ще си правим каквото си искаме.

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 13 Април, 21:31

      А мукара искаш правя теп иако с моиа

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete