Четвъртък, 16 Май 2024, 14:15

Емил Димитров изчисли кога ще се разпадне ГЕРБ

11 Декември 2013, 20:27
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1569 4


Борисов все още не е изпуснал от контрол партията, но ако не се вземе в ръце и не започне лично да контролира нещата, те ще станат необратими. Това коментира пред БНР бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров по повод последователните отцепвания от партия ГЕРБ на депутатите Георги Марков и Светлин Танчев. Ако Цветанов продължи да управлява партията, става НДСВ 2. Това е последният шанс на Борисов да вземе нещата в свои ръце и тогава може да има стабилизация, допълни Димитров. По думите му това, че партията е в опозиция също има своя ефект, но това са по-скоро начините на взаимодействие в партията. „Ясно е, че тя е лидерска партия и ако го няма Борисов, тя ще се разпадне за една седмица", категоричен е Емил Димитров.

Ексдепутатът е на мнение, че един лидер трябва да държи нещата под контрол, но в същото време да се вслушва в мнението на всичките си депутати, защото те не са случайни хора. „В ГЕРБ има много качествени хора. Много и от качествените вече ги няма в листите. Точно качествените Цветанов и Фидосова се постараха да ги изхвърлят - Тодор Димитров и Диан Червенкондев", негодува Димитров.

За него напускането и на втори от ГЕРБ не е изненада, тъй като се е очаквало след напускането на първия. Емил Димитров разкри, че листите са били написани и тотално наредени, на които по неговите им прави чест да се крият зад Изпълнителна комисия.

2009-а бяхме в Банкя при г-н Борисов, с г-н Цветанов и моя милост, когато се подреждаха листите за парламента 2009-а. Тогава Цветан Цветанов държеше Светлин Танчев да е водач на листата. Аз нямах претенции, даже казах, че мога да съм пети, защото гарантирах, че ще вкараме четирима плюс мажоритарен. Тогава Борисов се наложи аз да водя листата и да бъда мажоритарен. От там тръгна и прословутата ни "любов" с Цветанов. Аз не съм имал претенции. Явно той го прие доста лично", разказва бившият депутат от ГЕРБ.

Ако Цветанов е търсил за листите зависими хора, това няма да учуди никой, защото това му е стил на работа. Както виждате - тези, които не сме зависими, казахме, че в партия, в която политиката се определя от Цветанов и Фидосова, нямаме място и си тръгнахме. Аз му казах на Борисов през октомври 2012-а, че ако Цветанов и Фидосова определят правилата за бъдещите парламентарни избори, аз няма да участвам", допълни той.

За Емил Димитров е несериозно да се казва, че има дружинни ръководители, които правят нещо зад гърба на Борисов и Цветанов. „Дружинният ръководител е Цветан Цветанов. За съжаление, Бойко Борисов му беше дал буквално под аренда партията", подчерта ексдепутатът от ГЕРБ.

Той не очаква отцепниците от ГЕРБ да потърсят контакт и да се присъединят към БАСТА. „Ние не сме пристан за хора, излезли с неясни мотиви", обърна внимание той.

Източник: Агенция Блиц

Коментари (4)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Декември, 04:30

    Той не е Етрополец, а пришелец.Пришелците не са хора, а са инзвънземни.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Николай Милчев 12 Декември, 11:22

    Gerb Over

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 12 Декември, 21:15

    http://videos.botevgrad.com/view/18786/Istoriyata-na-Mariya-Hristova/

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (243)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (137)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete