Събота, 4 Май 2024, 19:56

Емил Димитров последен в листата за евровота

27 Март 2014, 17:28
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1367 4


При създалата се ситуация и напрежение, по всяка вероятност ще предложим изцяло партийна листа на БАСТА. За да не продължават твърденията, че играем в полза на друга партия, аз и Емил Димитров ще влезем в тази листа, каза Мирослав Найденов от БАСТА на пресконференция. „Не мислихме да го правим, но, за да докажем, че наистина работим за тази партия, като по всяка вероятност аз ще водя листата а Емил Димитров ще бъде последен, за да може да подкрепим максимално останалите колеги, за които отново повтарям, влизането в Европейския парламент, или минаването на заветната бариера не е самоцел”, каза Найденов.

По отношение на явяването в листата за европейските избори, на този драматичен конгрес преди няколко дни, ние взехме решение за самостоятелно явяване, утвърдихме съгласно устава на БАСТА номинациите, обсъждахме два варианта - с гражданска листа и, разбира се, чисто партийна листа. Участието в тези избори дава много други възможности, като сплотяване на колектива и приобщаване на партийния апарат и най-вече идеите, зад които сме застанали, да бъдат показани пред българските избиратели.
Преди няколко дни имахме конгрес, съгласно устава на политическа партия БАСТА, където трябваше да решим участието си на предстоящите европейски избори.

На този конгрес, един от тримата, г-н Хаджигаев, не дойде въобще, а другите двама си тръгнаха по средата на конгреса, след като разбраха, че решението на конгреса ще бъде да се явим самостоятелно на предстоящите европейски избори. Ние не разполагаме, нито с огромен финансов ресурс, нито с медиен такъв. Трудно ни е, нямаме покритие в цялата страна”, каза Найденов.
„Само 6 месеца са минали от учредяването на нашият политически проект, ще е честно и към нас самите, и към хората, които са застанали зад нас и до нас и в края на краищата, към българските избиратели, да не участваме в безпринципни коалиции, да не участваме и в задкулисни договорки, дори и да имаме минимален шанс, и по време на тези дебати за европейски избори да можем да изложим част от нашата концепция за европейското бъдеще на България и Европейските институции”, каза той.

По думите му, след вчерашното им напускане, те са ги обвинили, че са патерица на ГЕРБ. Ако бяхме патерица на ГЕРБ – нямаше да участваме на предстоящите избори. „Щяхме да призовем членовете си, които в голям процент са бивши членове на ГЕРБ, да гласуват по съвет, а гласувайки по съвест, те щяха да гласуват за бившата си партия”, каза той и допълни: „Абортирахме тези, които не заслужават да бъдат сред нас.”

Източник: Агенция Фокус

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Март, 17:48

    Дано Господ Ви накаже,отцепници такива.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Март, 19:21

    БАСТА се оказа мъртвородена. Сладките приказки, че ще си партнираме с ВМРО, „Синьо единство“, ЛИДЕР, се оказаха един спукан балон. Ръководството и приятелите на Бойко Борисов превърнаха БАСТА в патерица на ГЕРБ и тя се оказа задкулисен проект на бившите управляващи. След като се убедихме в това, напуснахме. С говоренето си за добрия Борисов и лошия Цветанов от БАСТА доведоха до отлив на хора. Нещо повече, имало е срещи между един от основателите на БАСТА – Емил Димитров и Бойко Борисов.

    Трите най-големи структури на БАСТА в страната ще отидат в „България без цензура“, заяви по ТВ7 Павел Димитров, който напусна БАСТА и отиде при Бареков в „България без цензура”

    „Още депутати, които напуснаха ГЕРБ, са готови да се влеят в България без цензура.”, каза и другият напуснал БАСТА Иван Петров.

    „Оказа се, че БАСТА е патерица на ГЕРБ. Партията е мъртвородена, изпаднала е в изолация и никой не е желаел да си партнира с нея, включително и ББЦ. Причината е в това, че всички разбраха, че това е един задкулисен проект на ГЕРБ”, коментира още Павел Димитров.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: горския 28 Март, 14:33

    БАСТА си е едно голямо разочарование. Само при Бареков в ББЦ ще могат да разгърнат потенциала си и да докажат за какво да в политиката. Успех им желая

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Март, 18:48

    разследването много се забави за тези бивши ГЕРБЕРИ :idea:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete