Събота, 18 Май 2024, 18:19

Емил Димитров: Цветанов е натискал бизнесмени да прехвърлят дялове от фирми

28 Юли 2013, 17:32
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 4497 2


Цветан Цветанов е натискал бизнесмени да прехвърлят дялове от фирми. Не става въпрос за купуване, а за прехвърляне. Цветанов е бил в основата на това. Аз съм го чул от потърпевши. Може скоро бизнесмени да се разприказват. Това обяви бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров в предаването на Карбовски по TV7. "Не правим ГЕРБ 2. Това го казвам ясно. Хората, които се махнахме, казахме нещата на глас, защото преди това не ни чуваха. ГЕРБ е лидерска партия и никой не оспорва позицията на Борисов, но той просто се предовери", обясни Димитров.

Бившият депутат разкри още, че с Борисов е започнал да говори за политика по време на местните избори. "Номинациите вървяха от структурите нагоре и нещата бяха нормални. ГЕРБ бе добра идея, която се опорочи от властта. Цветанов и Фидосова отстраняваха не инакомислещите, а тези, които си отстояваха позицията. Използваше се медийно влияние. При мен нещата не почнаха от Цветанов и Фидосова, а от самото начало на мандата, когато скочих на Трайчо Трайков и Симеон Дянков. Преди да вляза в политиката няма човек, който да ме познава, и да ми каже прякора. Никога не съм имал. После обаче стана така, че при Борисов се носеха вестниците и се казваше: "Виж този как оцапа партията!" Ако се питате кой носеше вестниците, това бе Цветанов.
Всичко се вършеше подмолно, за да се овладее партията. И сега стана така, че Борисов не е на власт заради Цветанов", добави Димитров.

В последните дни бившият депутат е чул, че Фидосова се кани да управлява ГЕРБ от 17-ия етаж на административната сграда на НДК, където е централата на партията.

"Вижте, няма прецакване или скарване, когато някой реши да се махне. Просто съм част от инакомислещите. Това е в основата. Ако в действията ми имаше далавера, защо Цветанов една година бе пратил ГДБОП да ми върви по дирите. Година по-рано казах, че напускам, защото Цветанов ръководеше всичко, а Фидосова изпълняваше мокрите поръчки за оклеветяване и очерняне на вътрешни и външни хора", сподели той.

Димитров сподели още, че според него Бойко Борисов със сигурност е знаел кой ръководи Комисията за конфликт на интереси. "Борисов знаеше кой кадрува, но не знам дали е знаел какво става. Може би не е знаел конкретно за моя случай. Когато се удари Емил Димитров, аз му се обадих иронично. Той ме покани на среща и се видяхме. На тази среща ми показа смс-ите към Цветанов и Фидосава, а те гласяха: "Защо правите тези простотии!", сподели още той.

Димитров призна, че се е возил с "Авиоотряд 28" и сигурно името му го има в списъците. "Пътувал съм по официални визити за откриване на обекти, на които са присъствали депутати и министри. Тук е редно да направя едно уточнение, защото много се говори за полета на "Бистришките тигри". Трябва да се знае, че полетът е заплатен изцяло от тима на Чавдар Етрополе. Става въпрос за над 20 000 евро", разкри още Димитров.

Той откровено призна, че е подслушван непрекъснато през последната година и половина. "Усещах го, не че го знаех. Казвал съм на Цветанов, че номерът ми е на физическо лице, а не на фирма. Подслушването на депутат е почти невъзможно, но подслушването беше тотално", завърши Димитров.

Източник: http://tv7.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Юли, 18:51

    Емо няма смисъл да лаеш, като всички знаем че го правиш за да възродиш герб и ти играеш с тях.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Ambush 29 Юли, 13:49

    Aaa.. WE dr novini nqma li.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (248)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete